Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İSKEÇE’DE HATİM TÖRENLERİ DEVAM EDİYOR

İSKEÇE’DE HATİM TÖRENLERİ DEVAM EDİYOR

20
0

15 Mayıs 2001 Pazar günü İskeçe Müftülüğü’ne bağlı Karaçanlar, İskeçe Ahiriyan ve Ketenlik Kur’an Kurslarının hatim törenleri gerçekleşti.

İskeçe Müftüsü Sayın Ahmet Mete önce Karaçanlar’da yapılan hatim törenine katıldı. Kısa bir süre kalıp selâmlama konuşmasını yaptıktan sonra, İskeçe Ahiriyan Camiin’de düzenlenen törene katıldı. Burada da kısa bir selâmlama konuşması yapıp son olarak Ketenlik’teki törene katıldı. T. C. Gümülcine Başkonsolosu’nun da katıdığı bu törene Belediye Başkanı, BAKEŞ Başkanı ve kalabalık bir halk kitlesi de yer aldı.

 

Karaçanlar Kur’an Kursu Hatim törenine T. C. Gümülcine Başkonsolosluğu Konsolos Muavini Sayın Fatih Akarca’nın yanı sıra, Milletveklimiz ve daha nice önde gelen insanlarımız ile kalabalık bir cemaat kitlesi yer aldı.

Ahiriyan Mahallesi hatim merasimine de Sayın Müftümüz ve sayın Milletvekilimiz ile çok sayıda halkımız bir araya geldiler.

Ketenlik Kur’an Kursunun da hatim töreni Cumartesi kesilen kurbanlarla başladı. Kurban kesimi merasimine İskeçe Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu ile Milletvekili Çetin Mandacı katıldı.

 

Kur’an Kursu öğrencilerinin en yoğun olduğu Ketenlik Kur’an Kursu hatmi etraf köylerden gelen çok sayıda cemaatle gerçekleşti. İskeçe Müftüsü Ahmet Mete’nin yanı sıra, T. C. Gümülcine Başkonsolosu Sayın Mustafa Sarnıç, Mustafçova Belediye Başkanı Mustafa Cukal, BAKEŞ Başkanı Cemil Kabza, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ahmet Kara, Eyalet Başkan Yardımcısı   İrfan Uzun ve daha bir çok seçkin heyet de merasimde hazır bulundu. Merasim sonunda Müftü Efendi’nin duası ve selâmlamlama konuşmaları yer aldı. Öğle namazına mütakip merasime katılanlara Ketenlik köy halkının hazırladığı etli pilav ve ayran ikram edildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz