Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İSKEÇE-İZMİR ARASINDA TİCARET KÖPRÜSÜ KURULACAK

İSKEÇE-İZMİR ARASINDA TİCARET KÖPRÜSÜ KURULACAK

29
0

İskeçe ve İzmir arasında kurulacak ticaret köprüsü ile Yunanistan ve Batı Trakya arasında işbirliklerinin artırılması hedefleniyor.

Karşılıklı ticaretin geliştirilmesi ve işbirliklerinin artırılması için Yunanistan Batı Trakya’da Türklerin de yaşadığı İskeçe ile İzmir arasında ticaret köprüsü kuruluyor.

İskeçe Ticaret Odası’nın Ege İhracatçı Birlikleri’ni ziyaretinde konuşan İskeçe Ticaret Odası Başkan Yardımcısı İrfan Hacıkene, Yunanistan’ı sarsan ekonomik kriz sonrasında bölgede üretim faaliyeti gösteren şirketlerin çoğunun, yatırımlarını komşu ülkelere kaydırmak durumunda kaldığını, amaçlarının İskeçe’yi eskisi gibi cazibe merkezi haline getirmek olduğunu bu amaçla İzmir’i ziyaret ettiklerini kaydetti.

“Ticaretimiz için güzel bir hamle”

Yunanistan ile Türkiye’nin kültürel ve tarihi bağlarının yanında güçlü ticari bağları olduğuna işaret eden Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, “Selanik’le ticaretimizi oradaki ticaret odası aracılığıyla artırmaya çalışıyoruz. Çeşitli işbirliği protokolleri yaptık. Bu açıdan İskeçe ile de işbirliği yapmak ve ticari ilişkilerimizi geliştirmek isteriz” diye konuştu.

“Aramızda ticari anlamda değerli olacak en azından 3 sektör üzerinden gidelim. Bu sektörler için hem siz hem biz uygun firma profillerini çıkaralım ve net bir tablo oluşturalım buna istinaden de ticaret heyeti anlamında çalışmaya başlayalım” diyerek sözlerine devam eden Ünlütürk, “Selanik ile İzmir arasında feribot seferlerinin başlaması konusu uzun süredir gündemde. Bu anlamda bir gelişme yaşarsak ticaretimiz için oldukça güzel bir hamle olacaktır. Bu sayede kısa sürede Selanik’ten ürünler geçerek size ulaşır ve ticaretimiz daha iyi boyutlara gelir diye umuyoruz ayrıca bu sayede turizm de gelişecektir” şeklinde açıklamalarda bulundu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz