Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ’NİN HUKUK MÜCADELESİ GÜMÜLCİNE’DE İSTİNAF MAHKEMESİ’NDE GÖRÜŞÜLDÜ

İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ’NİN HUKUK MÜCADELESİ GÜMÜLCİNE’DE İSTİNAF MAHKEMESİ’NDE GÖRÜŞÜLDÜ

30
0

İskeçe Türk Birliği’nin hukuk mücadelesi Gümülcine’de İstinaf Mahkemesi’nde görüşüldü.

İskeçe Türk Birliği (İTB) davasıyla ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararının uygulanması ve İTB’nin resmiyetinin iadesi için açılan davanın duruşması 9 Şubat 2018 Cuma günü Trakya İstinaf Mahkemesi’nde görüşüldü.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde kazanılan davaların Yunanistan tarafından uygulanmasını öngören yasanın 2017 yılı Ekim ayında mecliste kabul edilmesinden sonra İskeçe Türk Birliği, 2008 yılında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM) kazandığı davanın Yunanistan tarafından uygulanması ve derneğin resmiyetinin iade edilmesi talebiyle Trakya İstinaf Mahkemesi’ne başvurmuştu.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tarafından dernek ile ilgili verilen kararın uygulanması ve bu karar doğrultusunda İskeçe Türk Birliği’nin resmiyetinin iadesi için açılan dava 9 Şubat 2018 Cuma günü Gümülcine’deki Trakya İstinaf Mahkemesi’nde görüşüldü. Davanın görüşülmesinin ardından şimdi gözler önümüzdeki haftalar veya aylarda verilmesi beklenen karara çevrildi.

Mahkemeyi izlemeye gelenler arasında DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Av. Ercan Ahmet, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Müftü Yardımcısı Ahmet Hral ve soydaşlar bulunuyordu.

Dava sonrası bir değerlendirme yağan İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu ve savunma Avukatlarından Ahmet Kara şunları dile getirdiler.

 

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x6ehfk0

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz