Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ İSKEÇELİ ÜNİVERSİTE ADAYLARINA TÜRKİYE’DEKİ ÜNİVERSİTELERİ GEZDİRDİ

İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ İSKEÇELİ ÜNİVERSİTE ADAYLARINA TÜRKİYE’DEKİ ÜNİVERSİTELERİ GEZDİRDİ

22
0

İskeçe Türk Birliği (İTB) Eğitim Koordinatörlüğünce planlanan ve düzenlenen ‘‘Eskişehir-Bursa-Çanakkale Eğitim Gezisi” 1-5 Nisan 2018 tarihleri arasında yapıldı. “Üniversiteleri Yakından Tanıyoruz” projesi kapsamında gerçekleştirilen eğitim gezisine İskeçe ilimize bağlı tüm okullarımızdan 70’ e yakın lise öğrencisi katıldı.

İTB Eğitim Koordinatörü Cemali TAHİR ve İTB Kadınlar kolu yöneticilerinden Hülya KARAHOCA gözetiminde gerçekleşen gezi, 1 Nisan Pazar günü saat 10:00’ da İskeçe’ den Eskişehir’ e hareket edilmesiyle başladı. 2 Nisan Pazartesi günü Eskişehir de bulunan Anadolu Üniversite ve Osmangazi Üniversitesi ziyaret edildi. Gidilen okullarda idareci ve rehber öğretmenler tarafından okulları tanıtıcı sunumlar yapıldı. Öğrencilerimiz okulların fiziki imkanları hakkında merak ettikleri bilgileri öğrenme imkanına kavuştular. Ayrıca Eskişehir Batı Trakya Öğrenciler Birliği yöneticileri Eskişehir turunda rehberlik yaparak öğrencilerimize Eskişehir hakkında bilgi verdiler. Katlılarından dolayı kendilerine teşekkür eder eğitim hayatlarında başarılar dileriz.

Heyet, 2 Nisan Pazartesi akşamı Bursa’da, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi yöneticileri tarafından karşılandı. 3 Nisan Salı günü Tophane’de edilen kahvaltının ardından, Osmangazi Belediyesi’nin tahsis ettiği üstü açık otobüsle şehir turuna çıkıldı. Bursa Saltanat Kapı önünden başlayan tur, tarihi turistik yerlerde verilen molalarla devam etti. Öğrencilerimiz, Bursa’nın simgelerinden Ulu Cami’yi rehber eşliğinde gezdi. Tarihi Hanlar Bölgesi ve alışveriş merkezlerinde de zaman geçiren heyet, buradan BTTDD Bursa Şubesi’ni ziyaret etti. BTTDD Bursa Şubesi’nin ev sahipliği’ndeki program kapsamında 3 Nisan Salı akşamı, aslen Batı Trakyalı olan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın verdiği akşam yemeğine katıldı. Tarihi Merinos Tren İstasyonu Tesisleri’ndeki yemekte, BTTDD Bursa Şubesi yöneticilerinin yanı sıra, Dündar gibi Batı Trakyalı olan Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Cem Kürşad Hasanoğlu ile Belediye’nin Özel Kalem Müdürü Orhan Mollasalih de katıldı.

Bursa gezimizin ikinci gününde ilk olarak Bursa Teknik Üniversitesi’ni (BTÜ) ziyaret ettik. BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir tarafından karşılanan öğrencilerimiz, toplantı salonunda üniversite ile ilgili bilgiler verildi. Rektör Karademir, ”Batı Trakya Türkleri bizim canımız, kanımız. Sizler için elimizden geleni yapmaya hazırız” diye konuştu. Batı Trakya’da okuyan öğrencilerin diploma notu ile BTÜ’ye kabulü noktasında gelen talebe de olumlu yanıt veren Karademir, gerekli çalışmayı yapacaklarını kaydetti. BTÜ’nün ardından kafilemiz Uludağ Üniversitesi’ne (UÜ) geçti. Önce UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ile öğle yemeği yiyen gençler, daha sonra üniversiteyi gezdi. Ulcay’ın sıcak ilgi gösterdiği öğrenciler, daha sonra toplantı salonuna geçerek, Rektör Ulcay’ın tavsiyelerinin ardından UÜ’den ayrıldı. Öğrencilerimiz Unesco Tarihi Mirası Listesi’nde yer alan Cumalıkızık köyünü ziyaretinin ardından Bursa’dan Çanakkale ye hareket edildi. geziye katkılarından dolayı BTTDD Bursa Şubesi’ne teşekkür ederiz.

4 Nisan akşamı Çanakkale de konaklayan öğrencilerimiz, 5 Nisan Perşembe günü Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ziyaretiyle güne başladı. Ekip, ÇOMÜ Uluslararası Öğrenci Koordinatörü yetkililerinin yanısıra Çanakkale Batı Trakya Öğrenciler Birliği ve Çanakkale Batı Trakya Türkileri Dayanışma Derneği Temsilciliği yöneticileri tarafından karşılandı. Burada öğrencilerimize üniversite hakkında ve üniversite girişi hakkında bilgiler verilirken aynı zamanda fakülteleri gezme imkanı da buldu. Üniversite’ nin ardından öğrencilerimizle şehir meydanını gezdikten sonra Çanakkale Şehitliğine geçerek Çanakkale Zaferinde önemli yere sahip mevziler ziyaret edildi.

Geziye katılan öğrencilerimiz, Türkiye üniversitelerinin fakülte ve bölümleri hakkında bilgiler edinerek, üniversite ortamını yakından tecrübe etmiş, dolayısıyla öğrencilerimizin üniversite seçimi, bölümler, alan ve meslek seçimi konusunda motivasyonlarının üst düzeye yükseltilmesi hedeflenmiş oldu. Bu vesileyle meslek seçimleri hususundaki bilgilerini daha da pekiştirmiş oldu.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz