Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ İLE İSKEÇE MÜFTÜLÜĞÜ’NDEN BURSA GEZİSİ

İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ İLE İSKEÇE MÜFTÜLÜĞÜ’NDEN BURSA GEZİSİ

19
0

İskeçe Türk Birliği ile İskeçe Müftülüğü, öğrencilere yönelik Bursa gezisi düzenledi. 21-25 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen geziye 95’i öğrenci ve 5’i yönetici ve öğretmen olmak üzere toplam 100 kişi katıldı. İki otobüsle Bursa’ya giden ekip 21 Nisan Perşembe sabahı İskeçe’den ayrıldı ve 25 Nisan Pazartesi gecesi döndü.

22 Nisan Cuma günü ilk olarak Valilik binasına giden ekip Bursa Valisi sn. Şahabettin Harput ve İl Milli Eğitim Müdürü sn. Atilla Gülser’i ziyaret etti.

İskeçe Türk Birliği Yönetim Kurulu Üyesi İsmet Tüccar, İskeçe Türk Birliği ve İskeçe Müftülüğü camialarının selâmlarını ilettikten sonra, Bursa’da olmaktan son derece mutlu olduklarını ifade ederek, derneğin faaliyetleri, hukuki durumu hakkında bilgiler verdi ve dernek adına yetkililere hediyeler sundu.

Heyet aynı gün öğleden sonra Karagöz müzesini ziyaret ettikten sonra Bursa Hayvanat Bahçesini gezme fırsatını da buldu.

Bursa’ya giden 100 kişilik grup gezinin ikinci gününde, Bursa Atatürk Stadı’nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ektinliklerine katıldı. Etkinlikte, İskeçe’li öğrenciler Bursa’lı ve Dünya’nın çeşitli ülkelerinden katılan öğrencilerle kaynaşarak muazzam bir tablo oluşturdular.

Ekip aynı gün öğleden sonra Bursa’nın İnkaya’daki 600 yıllık ve 12-13 katlı apartman yüksekliğinde olan tarihi çınarı görme fırsatını da buldu.

Dört günlük Bursa gezisine katılan ekip ziyaretin üçüncü gününde “Kınalı Kar” dizisinin çevrildiği tarihi Cumalıkızık köyüne giderek Etnoğrafya Müzesi ve Sanat Evi’ni gezdi. Aynı gün öğleden sonra İznik’e geçen heyet burada İznik’in dört kapısını ve Ayasofya müzesini gezmiş oldu.

Ekip, Bursa gezisinde bulunduğu sırada, yıllar önce Bursa’ya göç eden çok sayıda Ilıca’lı, Kozluca’lı ve diğer soydaşlarımızla görüşme ve kucaklaşma fırsatı buldu. Ayrıca İskeçe’li öğrenciler, gezinin son gecesinde özel bir programa da katıldılar.

İki otobüsle gerçekleşen gezi, Pazartesi gecesi saat 22:00 sularında son buldu.

Toplam 100 kişinin katıldığı ve İskeçe Türk Birliği ile İskeçe Müftülüğü’nün koordinatörlüğünde gerçekleştirilen Bursa gezisine, İskeçe Türk Birliği Yönetim Kurulu Üyesi İsmet Tüccar, İskeçe Müftülüğü çalışanlarından Salih Belço ve Emine Abdullah katılarak öğrencilere eşlik ettiler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz