Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ KADINLAR KOLU’NDAN “ANNELER GÜNÜ” ETKİNLİĞİ

İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ KADINLAR KOLU’NDAN “ANNELER GÜNÜ” ETKİNLİĞİ

17
0

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu, her yıl geleneksel olarak düzenlediği “Anneler Günü” etkinliği bu yıl 12 Mayıs 2013 Pazar günü İskeçe Türk Birliği Lokali’nde gerçekleştirdi.

Sunuculuğunu İskeçe Türk Birliği Yönetim Kurulu üyesi Hilmiye Şair’in yaptığı etkinlikte açılış konuşmasını Kadınlar Kolu Başkanı Av. Sibel Konde yaptı. Başkan, yaptığı konuşmasında anneler gününün tarihiyle ilgili bilgiler vererek, etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti ve tüm annelerin anneler gününü kutladı.

Akabinde İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu Asbaşkanı Av. Aysel Homko yaptığı selamlama konuşmasında, öncelikle tüm annelerin anneler gününü kutladı ve 11 Mayısta Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamalara da değinerek şunları söyledi:

İskeçe Türk Birliği’nin Kadınlar Kolu olarak düzenlediğimiz bu anlamlı günün heyecanını yaşarken, aynı zamanda içimizde bir burukluk ve büyük bir üzüntü yaşamaktayız. Bir çoğunuzun bildiği gibi, Anavatanımız Türkiye’nin Hatay’a bağlı Reyhanlı ilçesinde, dün öğle saatlerinde vukuu bulan patlamalarda kırkın üzerinde kardeşimiz hayatını kaybetmiş, yüzün üzerinde kardeşimiz de yaralanmış bulunuyor. Üç aylara girişimizin ertesi gününde ve anneler günü arefesinde, vicdanı kararmış, insanlıktan çıkmış, gözünü kan bürümüş varlıklar tarafından masum insanlara yönelik bu saldırıyı KINIYOR, hayatlarını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, aile yakınlarına sabırlar, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Bugün burada okunacak olan şiir, hikâye ve şarkıları, Reyhanlı’da ve dünyanın her yerinde, evladını kaybetmiş ve şu an acıların en büyüğünü yaşayan annelere ithaf ediyoruz”. Daha sonra TOÇEK Tiyatro Toplulukları Yönetmeni Şükran Raif ve Okutan Anne Projesi Genel Koordinatörü Sevtap Hint birer selamlama konuşması yaptılar.

Konuşmalardan sonra, İskeçe Türk Birliği Merkez Biçki Dikiş Nakış ve El Sanatları Kursu Öğretmeni ve Kadınlar Kolu üyesi Lütfiye Nihatoğlu’nun okuduğu hikaye ile İskeçe Merkez Azınlık İlkokulu Öğretmeni ve İskeçe Türk Birliği Başkanı’nın değerli eşleri Nuran Adem’in okuduğu şiir, salondakiler tarafından büyük beğeni topladı. Ayrıca, çocuk koromuzun seslendirdiği şarkılar ile tek tek mikrofona gelerek şiirlerini seslendiren ve hediyelerini alan öğrenciler salonda bulunanalar ve anneleri tarafından hararetli bir şekilde alkışlandı.

Etkinliğe ayrıca, İskeçe Eski Milletvekili ve İskeçe Türk Birliği Sabık Başkanı eşi Gülsüm Mandacı, İskeçe Sanayi ve Ticaret Odası Başkan Yardımcısı eşi Vildan Hacıgene, GTGB Kadınlar Kolu Başkanı Elmas Hüssemoğlu, İskeçe Muzaffer Salihoğlu Azınlık Lisesi Sahibesi Saime Kırlıdökme, İskeçe Muzaffer Salihoğlu Azınlık Lisesi Öğretmeni Nurten Şeymioğlu ve çok sayıda anneler katıldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz