Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ GENÇLİK KOLU ÖĞRENCİLERİ İSTANBUL’UN TARİHİ VE KÜLTÜREL YERLERİNİ GEZDİ

İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ GENÇLİK KOLU ÖĞRENCİLERİ İSTANBUL’UN TARİHİ VE KÜLTÜREL YERLERİNİ GEZDİ

16
0

Batı Trakya Türk Azınlığı, İskeçe Türk Birliği Gençlik Kolları Öğrencileri İstanbul’un tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

‘Türkiye’yi Tanıma Projesi’ kapsamında 12-19 Ağustos tarihlerinde Türkiye’de İstanbul, Eskişehir, Ankara, Bursa ve Çanakkale şehirlerinin gezilmesi amacı ile yola çıkan öğrencilerin ilk durağı İstanbul oldu. İskeçe Türk Birliği Kültür sorumlusu Bülent Hacı Salih Başkanlığında ve Yunanistan Türkleri Derneği (YUNTÜRK) organizasyonunda 12-13 Ağustos tarihlerinde İstanbul bulunan öğrenciler  ilk önce İstanbul Aydın Üniversitesini gezdiler.

Öğretim üyelerinin yakın ilgisi ile üniversiteyi gezen öğrenciler İstanbul ile ilgili Brifing aldı. Üniversitede yenilen öğle yemeği sonrası öğrenciler iki gün boyunca konaklayacakları Ortaköy Zübeyde Hanım Öğrenci Yurduna geçtiler.

Beşiktaş Belediyesi’ne ait Afife Jale Kültür merkezinde Boğaz manzarası eşliğinde yenilen akşam yemeği sonrası öğrenciler Ortaköy’ü gezme fırsatı buldular.

13 Ağustos Çarşamba günü yoğun bir programla güne başlandı. İlk önce Sultanahmet Camii, Topkapı Sarayı gezildi.Buradan Deniz Müzesine geçen grup, mihmandar eşliğinde gezdikleri müzede sergilenen saltanat kayıklarını ve Türk denizcilik tarihi ile ilgili bilgileri aldılar.

Beşiktaş Belediyesi sponsorluğunda hazırlanan sandviç şeklindeki öğle yemeklerini  Harbiye Askeri Müzesi bahçesinde yiyen grup daha sonra müzeyi gezdi ve mehteran konserini izledi.

Yaklaşık 3 saat bulundukları Harbiye Askeri müzesinden ayrılan grup Sarıyer Belediyesinin ev sahipliğinde tekne turuna katıldı ve Boğazın eşsiz manzarasının tadını çıkararak akşam yemeklerini teknede yedi.

Sarıyer Belediyesi adına ev sahipliğini üstlenen Başkan Yardımcısı İsmail Erdem, konuklarla gezi boyunca sohbet etti, ziyaretlerinden ötürü duyduğu mutluluğu ifade etti.

Yemekte bir konuşma yapan İskeçe Türk Birliği Kültür Sorumlusu Bülent Hacı Salih, derneklerinin kuruluş tarihi ve felsefesi hakkında bilgi verdi. Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Müftüsü Ahmet Mete ve İskeçe Türk Birliği Başkanı Av. Ramadan Nizam’ın selamlarını getirdiğini söyleyen Bülent Hacı Salih, Sarıyer Belediyesi’ne de misafirperverlikleri ve göstermiş oldukları sıcak konukseverlik için teşekkürlerini sundu.Beraberinde getirdikleri tablo ve broşürlerden Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem’e takdim etti.Yunanistan Türkleri Derneği Genel Başkanı Ferruh Özkan adına takdim edilen tablo ve bröşürü Genel Başkan Yardımcısı Ehat Can, Rumeli Balkan Federasyonu Genel Başkanı Ayhan Bölükbaşı adına ise Rumeli Balkan Federasyonu Genel Başkan Danışmanı Hasan Hasan aldı.

Yunanistan Türkleri Derneği adına konuşan Ehat Can öğrencilerle bir arada olmaktan mutlu olduğunu söyledi ve Sarıyer Belediye Başkanı ve yönetimine ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti.

Sarıyer BelediyesiBaşkan Yardımcısı İsmail Erdem: Sizlerle bir arada olmaktan onur duyuyoruz.

Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem, İskeçe’den gelen konuklarla bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu ve gururu ifade ettiği konuşmasında, Sarıyer Belediyesi’nin dünyanın bir çok farklı ülkesinden halklarla kurduğu dostlukları ve kardeş şehir adıyla inşa ettikleri gönül köprülerinden bahsetti. Erdem ayrıca, Sarıyer’den İskeçe’ye selam ve sevgilerini iletti.

Güzel bir yaz akşamında boğazın durgun ve mavi suları üzerinde gerçekleşen buluşmaya öğrencilerle 2 gün boyunca ilgilenen Yunanistan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkan Yardımcısı Ehat Can ile Yuntürk Genel Başkan Yardımcısı ve Rumeli Balkan Federasyonu Genel Başkan Danışmanı Hasan Hasan, Yuntürk Kadın Kollarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seher Düzer Ortaköy Zübeyde Hanım Kız Meslek Anadolu Lisesi Müdürü Nazife Yıldırım, Gazeteci – Yazar İbrahim Balcı, Sarıyer Belediyesi Meclis Üyeleri Ekrem Tekçe, Merdan Ali Gürkan ve çok sayıda misafir katıldı.

Geceyi İstanbul’da geçiren öğrenciler,Perşembe sabahı Eskişehir’e gitmek üzere Ortaköy’den hareket ettiler.

YUNTÜRK:

Gezi programının gerçekleşmesinde önemli katkıları olan Beşiktaş İlçe Milli Eğitimine,Beşiktaş Belediyesine,Sarıyer Belediyesine,İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörlüğüne,Harbiye Askeri Müze Komutanlığına,Deniz Müzesi Komutanlığına ve  İstanbul  programını hazırlayıp organize eden,Programın eksiksiz olarak gerçekleşmesi için 2 gün boyunca öğrencilere eşlik eden  Genel Başkan yardımcılarımız Ehat Can ve Hasan Hasan’a Yönetim kurulumuz adına teşekkür ederiz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz