Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ FUTBOLCULARI EUROPEADA İÇİN ALMANYA’YA GİTTİ

İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ FUTBOLCULARI EUROPEADA İÇİN ALMANYA’YA GİTTİ

15
0

Avrupa Azınlıkları Federal Birliği (FUEN) ve Lusatya Sorbları Federasyonu “Domowina” tarafından 16-24 Haziran 2012 tarihlerinde düzenlenecek olan “EUROPEADA 2012 – Avrupa Otokton, Ulusal Azınlıklar Futbol Şampiyonası”nda, azınlığımızı temsil edecek olan “Batı Trakya Türkleri” takımında yer alacak 5 fulbolcu İskeçe Türk Birliği Yöneticisi Hüseyin Mehmet Usta başkanlığında 15 Haziran 2012 Cuma günü Almanya’ya hareket ettiler.

 

Sabah saatlerinde İskeçe Türk Birliği Lokalinde toplanan futbolcular, Başkan Ahmet Kara ve Denetim Kurulu Başkanı Nurdan Eminoğlu tarafından karşılandılar.

 

13 ülkeden 20 futbol takımının katılacağı şampiyonada, bir hafta boyunca oynanacak maçlarda Batı Trakya Türkleri takımı kazanmak için top koştururken, ABTTF ve İskeçe Türk Birliği yöneticileri de Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarını gündeme getirecek. Batı Trakya Türk heyeti olarak ABTTF ve İskeçe Türk Birliği, İskeçe Türk Birliği’nin hukuki mücadelesine dikkat çekecek, Yunanistan’ın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarına uymadığını dile getirecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz