Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ DUVARINA KÜFÜRLÜ IRKÇI SALDIRI YAPILDI

İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ DUVARINA KÜFÜRLÜ IRKÇI SALDIRI YAPILDI

36
0

İskeçe Türk Birliği duvarına küfürlü ırkçı saldırı yapıldı.

İskeçe Türk Birliği’nin (İTB) ana giriş kapısına küfür içerikli ırkçı yazıyla saldırı yapıldı. İskeçe Türk Birliği’nin ana giriş kapısının bulunduğu duvara kimliği belirsiz kişi veya kişilerce küfür içerikli ırkçı yazıyla saldırı yapıldı.

Zaman zaman İskeçe Türk Birliği’nin duvarlarına bu tür saldırılar yapılıyor. Bu saldırılarla ilgili BİRLİK Gazetesi’ne kısa bir açıklama yapan Başkan Ozan Ahmetoğlu şunları söyledi.

“Bu tür ırkçı hareketler bizleri elbette ki üzüyor”

“Zaman zaman bu tür küfürlü ve hakaretvari yazılar derneğimizin duvarlarına yazılıyor. Özellikle de Türk – Yunan ilişkilerinin seyrine göre bunlar sıklaşıyor veya azalıyor. Batı Trakya Türkünü ve kuruluşlarımızı hedef haline getiren bu tür ırkçı hareketler bizleri elbette ki üzüyor. Ama haklı olduğumuz hukuki davamızdan asla yıldırmıyor.

Türk Azınlığın bu bölgede bir tehdit unsuru değil, kültürel zenginlik olduğunu herkesin bilmesi ve anlaması gerekir. Bu demokrasi ve insan haklarına saygının bir gereğidir. Biz herkese saygılıyız, ancak aynı saygıyı da bize gösterilmesini tabii ki bekliyoruz. Amacımız bölgede yaşayan iki ayrı dine mensup insanları ayrıştırmak değil, aksine birlik beraberlik ve huzur içinde yaşamaktır. Bunu zaten her fırsatta yaptığımız bölgemizin zengin kültürel etkinlikleriyle herkese gösteriyoruz. Bu tür saldırılar tüm toplumu üzmektedir. Ancak bazı çevrelere prim yapmayacaktır diye düşünüyorum.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz