Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İSKEÇE SEÇİLMİŞ MÜFTÜLÜĞÜ’NDEN AÇIKLAMA

İSKEÇE SEÇİLMİŞ MÜFTÜLÜĞÜ’NDEN AÇIKLAMA

16
0

İskeçe Seçilmiş Müftülüğü tarafından teşekkür ve açıklama yazısı. Kurban Bayramı münasebetiyle İskeçe bölgesinde ihtiyaç sahiplerine yönelik kurban kesimi yardım kampanyası neticesinde bu yıl 360 kurban bedeli toplandığı ifade ediliyor.

Açıklama ve teşekkür yazısı şu şekildedir:

AÇIKLAMA  VE TEŞEKKÜR

Geçtiğimiz 4 Ekim 2014 tarihinde Cumartesi günü idrak ettiğimiz mübarek Kurban Bayramında yaptığımız ibadetlerin, özellikle kestiğimiz kurbanların kabulünü Cenâb-ı Hak’tan niyâz ederken, birlik ve beraberlik içinde daha nice bayramlara kavuşmayı Rabbim nasip eylesin.

İskeçe Müftülüğü olarak her yıl olduğu gibi bu sene de kurban etlerinin daha çok ihtiyaç sahibi olan kimselere ulaştırmak üzere İskeçe Bölgesi çapında düzenlediğimiz “VEKALET YOLUYLA KURBAN KESİM ORGANİZASYONU” Allah’ın izniyle büyük bir başarıyla tamamlandı.

Bu yılki kampanyada 360 kurban bedeli toplanmıştır. Bu kurbanlardan 160 adedi Balkan ülkelerinde kur’an okuyan gençlere gönderilirken 200’ü de bölgemizde kesilip ihtiyaç sahiplerine dağıtılmıştır.

Ayrıca Almanya’dan HASENE Vakfı da Müftülüğümüz bünyesinde 280 kurban bedeli kestirmiş olup böylece toplamda 480 kurban bedeli fakirlere pay edilerek dağıtılmıştır. İmam ve mütevellilerimizin tespitleri neticesinde Müftülüğümüze gelen ihiyaç listelerine bakılarak bu yılki sizlerin bize teslim ettiği kurban bedelleri bölgemizde 1649 ihtiyaç sahibine pay edilmiştir. Bu paylardan ülkeye kaçak olarak girmiş Yunanistan’ın çeşitli yerlerinden getirilen ve İskeçe Eski Polis Okulunda tutuklu olarak bulunan göçmenlere de verilmiştir. Ayrıca Gümülcine ve Dedeğaç’a da 100 küsür kurban bedeli adedi gönderilmiş olup 260 ihtiyaç sahibi aileye pay edişmiştir. 

Sonuç olarak; İskeçe’de toplam olarak kesilen 480 kurban bedeli, 1649 aile İskeçe, 260 aile de Gümülcine ve Dedeğaç olmak üzere toplam 1909 ihtiyaç sahibi aileye ulaşılmıştır.

Bu vesileyle bu kampanyada maddi ve manevi destek veren başta müftülüğümüz elemanlarına olmak üzere herkese teşekkür eder, kurbanlarını bağışlayan kardeşlerimizin kurbanlarının kabulünü Cenâb-ı Hak’tan niyâz ederim.  Rabbim hepimizden razı olsun, sağlık, afiyet ve bereketleri eksik etmesin.

İskeçe Müftüsü 

Ahmet METE

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz