Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İSKEÇE MERKEZ AZINLIK İLKOKULU’NDAN BİR İLK OLARAK KERMES ETKİNLİĞİ

İSKEÇE MERKEZ AZINLIK İLKOKULU’NDAN BİR İLK OLARAK KERMES ETKİNLİĞİ

12
0

İskeçe Okul Aile Birliği ve Encümen Heyeti Başkanlığı 9-10 Haziran 2012 tarihlerinde, İskeçe Merkez Azınlık İlkokulu yararına ortkalaşa kermes etkinliği düzenlediler. İlk defa olarak İskeçe Aşağı Mahalle Muzaffer Salihoğlu’na ait spor sitesinde düzenlenen etkinliğe, İskeçe halkı yoğun ilgi gösterdi. Bu etkinlik çerçevesinde yiyecek, giyecek, çeşitli süs eşyaları gibi farklı standtlar kurularak, buradan elde edilecek gelirin okul yararına kullanılmak üzere satışa sunuldu.

Kermes etkinliğine başta Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç ve Muavin Konsolos İlkay Kocayiğit olmak üzere İskeçe Ziraat Bankası Şubesi Genel Müdürü Ömer Çay, İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, Müftü Yardımcısı Ahmet Hral, Mustafçova Belediye Başkanı Mustafa Çukal, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ahmet Kara, BAKEŞ Başkanı Cemil Kabza, İskeçe SİRİZA Milletvekili Hüseyin Zeybek, KKE Komünist Partisi Milletvekili adayı Hasan Efendi, sabık milletvekili Çetin Mandacı, Türkiye’den bir grup misafir heyet ve çok sayıda bölge halkı katıldı.

Kermes pazarının açılışı, İskeçe Türk Birliği Müzik Grubu ve İskeçeTürk Birliği Folklor Ekibi’nin farklı gösterileri ve müzik dinletileri ile başladı.

Daha sonra açılış konuşmasını Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı ve aynı zamanda İskeçe Merkez Azınlık İlkokulu Encümen Heyeti Başkanı Erkan Ruşen yaptı. Ruşen konuşmasında Okul Aile Birliği ve İskeçe Merkez İlkokulu olarak ortaklaşa bugün burada bir ilke imza attıklarını, düzenlenen bu kermesin başlıca amacının okulun eğitim imkanlarını zenginleştirmek ve çağdaş bir okul oluşturmak olduğunu ifade etti.

Okul Aile Birliği Başkanı Levent Kara Osman da konuşmasında, Okul Aile Birliği ve Encümen Heyeti olarak kendilerini bu kermeste yalnız bırakmayan herkese teşekkür etti.

İskeçe Siriza Milletvekili Hüseyin Zeybek yapmış olduğu konuşmasında Encümen Heyeti ve Okul Aile Birliği’ni böyle bir organizasyonu gerçekleştirdikleri için diğer çalışma arkadaşlarını tebrik etti. Bu faaliyetler, okulumuzun ayakta kalması için temel taşlarıdır diyen Zeybek sözlerine şöyle devam etti: “Lozan antlaşmasına göre azınlık eğitimi, özel ve özerktir. Bunun için hep uğraştık, fakat bu pratikte mümkün olmadı. Ama bizlerin her şeye rağmen mücadele etmemiz ve eğitimimize sahip çıkmamız gerekir. Bu da okulumuza sahip çıkarak, çocuklarımızı azınlık ilkokullarına göndermekle başlar.”

T.C. Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç: “Eğitime, kendi Türklük değerlerimize önem vermeli ve bunları korumalıyız”

Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç konuşmasına etkinliğe katılan tüm katılımcıları selamlayarak başladı. Sayın Mustafa Sarnıç: “Bizleri buraya davet ettikleri için İskeçe Merkez İlköğretim Okulu Encümen Heyeti ve Okul Aile Birliği yönetimine teşekkürlerimi sunuyor ve başarılar diliyorum. Benim buradaki mesajım ne olursa olsun eğitime kendi Türklük değerlerimize önem vermeli ve bunları korumalıyız. Eğitim için yapay yöntemlere başvurmaktansa, çocuklarımızın doğal akışına yetenek ve becerilerine uygun bir çizgi vermeliyiz. Bu itibarla benim burada gözlediğim okul gerçekten çok iyi bir okuldur, ona değer vermeli ve desteklemeliyiz. Bütün ailelere çağrıda bulunmak istiyorum; lütfen bu okulumuzun kıymetini bilelim ve gereken önemi desteği verelim. Ancak bu şekilde Batı Trakya’da öz değerlerinizi, Türklüğünüzü, kültürünüzü geliştirebilirsiniz. Bunun başka bir yöntemi de yoktur. Sözlerime son verirken aramızda bulunan başta müftümüz olmak üzere sizleri siyasi alanda ve sivil toplum alanında temsil eden ve burada bulunan bütün dostlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. Kermesin hepinize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Son olarak kermesdeki Fotoğraf Sergisi’nin açılış törenine de katılan Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç, daha sonra kermes pazarındaki standları ziyaret etti. Kermes pazarı, bugün ve yarın olmak üzere iki gün boyunca Batı Trakya Türk halkına açık olduğu belirtildi.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz