Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İSKEÇE KÖKENLİ SAVCI EMRE GEZER İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

İSKEÇE KÖKENLİ SAVCI EMRE GEZER İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

21
0

Türkiye’nin Ardahan ili Posof ilçe Cumhuriyet Savcısı Emre Gezer, İskeçe Türk Birliği’ni ziyaret etti. Ailesi İskeçe’den Türkiye’ye göç eden ve bir süredir Posof ilçesinde Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan Emre Gezer, 7 Eylül Perşembe günü İskeçe Türk Birliği’ni ziyaret etti.

Kurban Bayramı tatili dolayısıyla ailesinin memleketi olan İskeçe’ye gelen Cumhuriyet Savcısı Emre Gezer, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu ve birlik yöneticileri tarafından karşılandı. Ailesinin Türkiye’ye göç ettiği güne kadar olan dönemle ilgili kitap yazan Emre Gezer, ziyaretinin ailesi ve o döneme dair bilgi toplama açısından son derece yararlı geçtiğini kaydetti. Ardahan Posof ilçe Cumhuriyet Savcısı Emre Gezer, ailesinin memleketi İskeçe’de bulunmanın ve onların yaşadığı yerleri kendi gözleriyle görmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu da, İskeçe kökenli bir hukuk adamını misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, İskeçe Türk Birliği’nin tarihçesini, Batı Trakya Türkleri açısından önemini ve 30 yılı aşkın süredir sürdürdüğü hukuk mücadelesini anlattı. Ahmetoğlu, İskeçe kökenli Posof Cumhuriyet Savcısı Emre Gezer’e ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, kendisini tekrar İskeçe Türk Birliği’nde ağırlamaktan memnuniyet duyacaklarını vurguladı ve ailesinin İskeçe’de yaşadığı yılları konu alan kitap çalışmasında kendisine başarılar diledi.

Cumhuriyet Savcısı Emre Gezer’e İskeçe Türk Birliği ziyaretinde akrabası Kireççiler köyünden Nuri Ahmetoğlu eşlik etti. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz