Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İSKEÇE-GÜMÜLCİNE ARASINDA YOLCU TRENİ RAYDAN ÇIKTI

İSKEÇE-GÜMÜLCİNE ARASINDA YOLCU TRENİ RAYDAN ÇIKTI

12
0

Atina-Ormenio yolculuğunu yapan yolcu treni “İntercity” bu sabah saat 09:30 civarında İskeçe-Gümülcine arasında Arabacıköy’ün alrında raydan çıktı. Toplam 5 vagonda 110 yolcu bulunuyordu. Yolcuların neredeyse tamamı üniversite öğrencilerinden oluşuyordu ve  hafta sonu ailelerine gidiyorladı. Trenin raylardan çıkması ve kaza sebebi, dün gece aşırı sağanak yağış nedeniyle Arabacıköy çayının taşması ve tren yolu üzerinde var olan köprülerden birinin sel suları nedeniyle yerinden kaymasıyla meydana geldi.

Kazanın ardından bölgeye itfaiye, ambulans ve arama kurtarma ekipleri gelerek olaya derhal müdahale ettiler. Yolcular vagonlardan tahliye edildi ve Yunanistan Devlet Demiryolu (OSE) yolcuları kiraladığı otobüslerle yerlerine ulaştırdı. Makinistlerin belirttiğine göre hız limiti aşılmadığından dolayı kazada şans eseri hiç bir yolcunun yaralanmaması ve can kaybının olmaması sevindiriciydi.

OSE ekipleri derhal bölgeye gelerek vagonları kurtarmak için vinçler aracılığıyla çalışmalara başladılar. Tren yolunun yeniden en erken Pazartesi veya Salı gününden itibaren hizmet vermeye başlayabileceği belirtiliyor. Bu zaman süresinde köprünün de yeniden inşa edileceği ifade ediliyor.

 

Video İzle:

 http://www.dailymotion.com/video/xvhyws_arabacikoy-tren-kazasi_news

 

 

 

 

  

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz