Ana Sayfa Batı Trakya Haber “Sizi Batı Trakya Türk Azınlığı’ndan Bir An Önce Özür Dilemeye Davet Ediyoruz”

“Sizi Batı Trakya Türk Azınlığı’ndan Bir An Önce Özür Dilemeye Davet Ediyoruz”

0
0

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Av.Necmettin Hüseyin, İskeçe’nin Paşevik köyündeki anaokulu öğrencileri ile gerçekleştirdiği video konferans sırasında yaptığı konuşmada Yunanistan Başbakan Kiriakos Miçotakis’in bölgede yaşayan Türk Azınlık mensupları için kullanmış olduğu  “Pomakohoria” (Pomak köyleri) ve “Ellinopula” (Yunan çocukları) şeklinde tanımlamalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Av.Necmettin Hüseyin yayınladığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Batı Trakya’daki Azınlık TÜRK’tür ve TÜRK olarak varlığını sürdürmeye devam edecektir.”

“Yunanistan’ın Batı Trakya’daki Türk Azınlığın varlığını inkara ve yok saymaya çalışan söylemlerini bizler şaşırmadan takip ediyoruz; Batı Trakya Türkleri, Büyük Türk Milletinin kendisine emanet ettiği Batı Trakya davasını savunma ve yaşatmada verdiği mücadelesinde bu davayı her şeyin üzerinde gördüğünü her vesile ile ispat etmenin onur ve şerefini yaşamaktadır. Toplumsal refleksi ve kurumlarımızın tavrını yeterince net şekilde gözlemlemek üzere açıklamalarımızı biraz ağırdan aldık. Gördük ki toplum değerlerine karşı inanç ve kararlılıkla milli kimliğini inkara kalkanlara karşı birlik ve beraberlik içinde dik duruşunu net olarak ortaya koymuştur.

“Yunanlı siyasetçilerin tayin etmek ne haddi, nede görevidir.”

Batı Trakya’daki Türk Azınlık Yunanistan’ın kararıyla varlık kazanmış değildir. Batı Trakya’daki Azınlık TÜRK’tür ve TÜRK olarak varlığını sürdürmeye devam edecektir. Yunanistan kendine bir vazife çıkaracaksa bu; kendisine emanet edilen azınlığa hizmet ve bu azınlığın haklarının kullanımını kolaylaştırmak ve temin etmektir.  Bizim etnik kimliğimizi Yunanistan Başbakan Kiriakos Miçotakis’in veya diğer Yunanlı siyasetçilerin tayin etmek ne haddi, nede görevidir.

Yunan hükümetlerinin ısrarla devam ettirdikleri milli kimliğimizi inkar etme politikaları açıkça göstermektedir ki Batı Trakya Türk Azınlığını Yunanistan’dan koparmak için elinden geleni yapıyor, Batı Trakya’yı Yunan devletinden ve Yunan halkından uzaklaştırmak için gayret sarfediyorlar. Uzun yıllardır Batı Trakya’yı Yunanistan sınırları dışında bir bölge gibi Dışişleri Bakanlığının kadrolarına ve derin devlete emanet edenler bugün bu derin bürokrasiyi dahi yeterli görmemiş ki daha da üst seviyeden direk müdahaleyi gerekli görmüştür. Son çirkin olay acziyet içerisinde olanların görmediklerini, duymak istemediklerini bir kez daha hatırlatma fırsatını da bize vermektedir.

“Toplum size Türk oğlu Türk’üm diye haykıracaktır.”

Eyyy Miçotakis, dün Çanakkale’de savaşan şehit olan kardeşlerimiz, babalarımız, atalarımız, Batı Trakya Türk Azınlığı mensubu Türk olarak şehit oldu, Anavatanının geleceği için, bağımsızlığı için, hani o vatansız bıraktıkların varya işte onlar arasında yer alan şehit kardeşim Mustafa Cambaz göğsünü aidiyet hissettiği Türk milletinin bekası için siper etti ve şehadete ulaştı.

Eğer Batı Trakya’da azınlığın kimliğine bakmak istiyorsan gerçeği görmek istersen önce bu gerçeklere bakacaksın. Yine bulunduğu toprakları korumak adına şehit olan atalarımızı görmek istiyorsan adında Türk kelimesi var diye kapattığın Batı Trakya Türk Azınlığı kurumlarının duvarlarına bakacaksın. Yaşadığı toprakları vatan bilenleri gör, korumak için onuru ile göğsünü siper edip canını verenleri gör. Bu uğurda şehadete erenleri gör. İşte gördüklerin size Batı Trakya’da azınlığın etnik aidiyetini açık açık gösterecektir. Gördükleriniz ile toplum size Türk oğlu Türk’üm diye haykıracaktır. Size gerçekçi bir dille Yunan devletinden ve Yunan halkından uzaklaştırmaya çalıştığınız azınlığın kim olduğunu anlatacaktır.

Etnik kimliğini inkara yöneldiğin o çocukları siz tek dilli Anaokullarına mahkum ederek yanındaki masum çoğunluk çocukları içerisinde haç işareti yapmayı öğreterek mi Yunan çocukları yapacaksınız. Köyünde yaşayan en köklü olmakla övünen öncü Türklerimi azınlık içerisinden ayrıştıracaksın. Biz bu dili 90 yılı aşkın süredir görüyoruz ve nefretle kınıyoruz. Temelsiz politikalar üzerinden derin devlete teslim olmuş aciz politikalarınızın sonucu olası durum bizi şaşırtmayan çıkışlarınızla bunun sonucu kimliğimize, dilimize ve dinimize nefretinizin beceriksiz ve yetersiz politikalarınızın sonucu olarak anlıyoruz.

“Bizim olduğumuz yerleri ABD ordusuna ve askerlerine terk ettiniz.”

Ama anlayışla karşılamıyoruz. Basiretsiz politikalarınızla baskılarınızın artacağını bilmek, öngörmek için kahin olmaya da gerek yoktu. Yunan devletini maalesef Trakya’da artık olmadığını söyleyecek hale getirdiniz. Trakya’nın Batısını bizim olduğumuz yerleri ABD ordusuna ve askerlerine terk ettiniz, bu gerçeği bizler gibi Yunan halkı ve kamuoyu da açıkça görmektedir. İnanıyoruz ki bu konuları yakından takip eden Yunan haklıda bu basiretsiz politikalarınızın faturasını size kesecektir.

Acziyet içerisinde devlet yönetemeyip gelin siz yönetin diyerek dün Alman ekonomistleri ve bürokratları davet edenler Yunan halkına ihanet etmiştir. Bugünde biz hakim değiliz koruyamayacağız bizim adımıza bize bekçilik edin diyerek AB ve ABD güçlerini Trakya’nın batısında ve adalarda konuşlandıran çapsız ve öngörüsüz yöneticilerin Yunan devleti ve halkına yaptığı kötülük tarifsizdir.  Verdiğiniz bu zararın hangisini bizim azınlığımız Yunan devletine ve halkına karşı yapmıştır. Batı Trakya Türk Azınlığı vatan bildiği yerler adına şehit verirken, Türk olarak doğduğu topraklarda kanını akıtırken siz bu ülke için neler yaptınız. Bu topluma bunun hesabını vereceğinize Yunanistan Başbakanı olarak aciz ve elim ifadelerinizi akıl almaz çirkin yaklaşımlarınızı anaokulu öğrencilerine kadar indirgemiş olmanızı ruh sağlığınız açısından da endişeyle karşılıyoruz.

“Türk Azınlık asla boyun eğmedi, aslada eğmeyecek.”

Eyy Miçotakis, size hatırlatmayı bir borç biliyoruz en kısa sürede gideceksiniz Batı Trakya’da azınlığın TÜRK kimliğini inkar etme adına siyaseti anaokulu seviyesinde yapan politikacılara bugünün siyasetinde yer yoktur.

Biz duygu ve düşüncelerimizi hep net ifade ettik Diyoruz ki ; Vatandaşı olduğumuz ülkede, doğduğumuz topraklarda uyguladığınız politikalarla esarete mahkum etmeye kalktığınız bizleri pranga vurup esir edemediniz. Sizin haksız tutumunuzla baskı ve hak gasplarına uğrasa da Türk Azınlık asla boyun eğmedi, aslada eğmeyecek. Ancak siz ekonominizi ve güvenliğinizi başka ellere emanet ederek devleti ve milletinizi esarete sürüklediniz, toplumun sizden öncelikli beklentisi Yunan halkının esaretine çözüm üretmenizdir. Net şekilde talep ediyoruz, bir kez daha bizim çocuklarımız üzerinden ellerinizi çekin diyoruz. Bizim inancımızla uğraşmayın, kimliğimizi inkar etmeyin. Sormanız yeterli, alacağınız cevap ta belli. Dilimiz Türkçe, Dinimiz İslamiyet ve gelelim kimliğimize siz kimsiniz derseniz biz anlı şanlı Türk milletinin ayrılmaz parçası Batı Trakyalı Türkleriz deriz. Yeter!!

“Haklarımızın tamamını alana kadar mücadelede kararlıyız.”

Yunan devletini artık rezil etmeyin. Batı Trakya Türk Azınlığının milli kimliğini inkâr politikasına son verin ve bu yöndeki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarını da uygulayın. Gasp edilen tüm haklarımızı da iade edin. Vatansız bıraktığınız 60.004 kişinin geriye dönük mağduriyetini giderin ve vatandaşlıklarını iade edin. Bizler her zaman olduğu gibi yasal ve hukukun çizdiği alan içerisinde hak arayışımızdan ilkeli duruşumuzla vazgeçmeden haklarımızın tamamını alana kadar mücadelede kararlıyız.

Bu inançla içimize nakşetmeye çalıştığınız terörist artıkları için güvenli liman haline gelen ülkemizde kaçak FETÖ terör örgütü ve diğer tarikat mensupları ile iltisaklı hale getirerek ekonomik ve diğer alanlarda bağımlılık yaratmak sureti ile Türk devletine, Türk milletine ve Atatürk’e karşı söylemle ve eylemle düşmanlık yaptırmaya çalışarak azınlığın içerisinde bu kanalları açmak ile azınlık mücadelesini yeni bir maceraya sürükleme girişkenliğinizi de dikkatle takip ediyoruz. Bu toplumun buna cevaz vermeyeceğini de belirterek yaptığınız çirkinlikler için sizi Batı Trakya Türk Azınlığından bir an önce kendi adınıza ve tasvip etmediğimiz siyasi görüşüsünüz adına özür dilemeye davet ediyoruz. ”dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz