Ana Sayfa Yunanistan Haber Siyaseti Meslek Olarak Değil, Hizmet Olarak Görüyorlar!

Siyaseti Meslek Olarak Değil, Hizmet Olarak Görüyorlar!

2
0

Gümülcine (Komotini) Belediyesi Başkan adayı Andonis Gravanis’in “Ortak Vizyon” Listesinde yer alan Azınlık adayları Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif’i ziyaret ettiler.

Bu ziyaretin anlamı o kadar anlamlı ve değerli ki, bir bakıma kimseden korkmadan, çekinmeden siyasete katıldıkları listeye kendilerini kendi değerleriyle kabul ettirdiklerinin bir ispatı olarak halk tarafından değerlendirilmesi yapılıyor.

Fotografta gördüğünüz bu gencecik kardeşlerimizin içinde deneyimlileri de var, siyasete yeni yeni atılanları da, ancak siyaseti bir geçim ve rant kapısı, bir meslek olarak görenler yok. İşte 26 Mayıs’ta yapılacak seçimler öncesinde halkın da değerlendirmesi bu yönde.

Gümülcine Belediyesi’nde halk artık kendisi ve çevresine hizmet eden “mesleğim siyaset” anlayışıyla hareket eden adaylara sıcak bakmıyor. Kaldı ki yıllardan bu yana, PASOK Partili Belediye yönetiminde bulunanların özellikle Azınlık lehine kalıcı, gerekli olan çalışmalardan uzak kaldıklarını bu halk gördü biliyor.

Yıllarca ne mi oldu? Seçimler sona erdikten sonra görevin ilk gününden itibaren Gümülcine Belediye binasında birilerine birer ofis tahsis edildi, yanında bir de kaba geniş koltuk ve “ayakçı” işlerine baktırıldı. Birilerine de Belediye dışındaki kurumlarda görevler verildi.

Ama artık bu yönetim şekli, bu boş uygulama ve sözde hizmet verme işleri özellikle Azınlık insanını sıktı. Hizmet adına bakıldığında elle tutulacak, gözle görülecek bir çalışma var mı?

Bu kişiler yıllardan beri defalarca denendi, kendilerine kucak dolusu oy verildi. Karşılığında kazanç neydi?

Şimdi artık bu gençlerin sesine bir kulak verme zamanı geldi. Kaybedilecek bir şey zaten yok. Yıllarca aynı tas aynı hamam idare edildi. Bir bakalım değişim isteyen, halka hizmet vaat eden bu gençlere de bir fırsat verilsin. 4 yıl kapı ardında, yapamazlarsa geldikleri yere giderler. Halk kararını yine sandıkta verir. Aynen bu defasında vereceği gibi.

Neymiş efendim, “benim ellerimi kes ben sağ partiye oy vermem” klasik deyim artık demode oldu. Ne oldu ki, yıllarca sözde sosyalist geçinen PASOK partisini de gördü bu çilekeş Azınlık insanı. Hangi Azınlık sorunu halloldu? Belediye yönetiminde Gümülcine’de yıllarca PASOK hüküm sürdü, ne değişti? Eşit hizmet anlayışı mı hakimdi?

Son olarak şimdiki Belediye Başkanı Petridis’in Azınlık okullarına 1 cent vermemesine ne diyeceksiniz? hani eşitlik? Petridis ve yanındaki yardımcıları çıkıp açıklayabilirler mi neden yardım etmediklerini? Meclis toplantısında nelerin konuşulduğunu, Petridis’in ne söylediğini neden yardım yapılmadığını açıklayabilirler mi? Yunan okullarına var, Türk İlkokullarına yok! Sebep????????? neden yok?????

İşte bu soruların cevabı bu seçimlerde sandıkta sorulmalıdır. Aksi halde 4 yıl yine ağlayıp, şikayet edip durmayın. Yok benim mahalleme bu olmadı; benim köyüme bunu yapmadılar deyip durmayın.

Hatırlarız hepimiz, bir zamanlar “BİZİM VALİLER” vardı, PASOK partisinde siyaset yapıyorlardı. Şimdi neredeler? Tık yok hiç birinden, ama biz hep aynı dertlerin içindeyiz.

Biz azınlık insanı olarak ne çekersek kendi kafamızdan çekiyoruz. Bindirip indirmesini öğreninceye, bu sistemi benimseyinceye kadar, var olan gücümüzü yapıcı olarak kullanmanın farkına varıncaya kadar bu düğün bu kamışla çıkacak beyler.

O zaman da şu şarkıyı söyleyiniz yeniden lütfen; “KENDİM ETTİM KENDİM BULDUM!”

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz