Ana Sayfa Yunanistan Haber Sisam (Samos) Adası’nda Depremde 2 Çocuk Öldü, 1 Çocuk İse Ağır Yaralı

Sisam (Samos) Adası’nda Depremde 2 Çocuk Öldü, 1 Çocuk İse Ağır Yaralı

5
0

Ege Deniz’inde meydana gelen deprem nedeni ile Yunanistan’ın Sisam Adası’nda 2 çocuk yaşamını yitirdi, biri de ağır yaralı olarak helikopter ile acilen Atina’ya kaldırıldı.

Sisam adasında meydana gelen 6,7 büyüklüğündeki şiddetli depremde 17 ve 15 yaşındaki iki ortaokul öğrencisi yıkılan bir duvarın altında kalarak hayatlarını kaybetti. 14 yaşında bir diğer çocuk ise ağır kırıklarla acilen helikopter ile Atina’daki hastaneye kaldırıldı. Samos hastanesinde 13 yaralı tedavi altına alınırken, Karlovasi Sağlık Ocağı’na ise 11 yaralı vatandaş tedavi altına alındı.

Meydana gelen deprem sonucu adanın kıyı kesimlerinde taşkınlar meydana geldi. Ege Denizi’nde Türkiye ve Yunanistan açıklarında meydana gelen 6.7 büyüklüğündeki deprem Yunanistan’ın Sisam Adası’nda da yıkımlara neden oldu.

Ada’nın Karlovasi bölgesinde bulunan tarihi Panagia Theotoku Kilisesi ve yaklaşık 50 binada deprem nedeni ile hasar meydana geldi. Deprem nedeni ile adanın kıyı kesimlerinde suların yükselmesi ile taşkınlar meydana geldi.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz