Ana Sayfa Yunanistan Haber Sınır Kapısında Durum Vahim!

Sınır Kapısında Durum Vahim!

1
0

Yunanistan ile Kuzey Makedonya arasındaki Evzoni sınır kapısında 20 km’ye varan TIR kuyruğu oluştu. Bu durum “bilinçli mi” yapılıyor bilinmez ama, şirketler çok zor durumda kalıyor.

Kuzey Yunanistan’ın Selanik bölgesinden Kuzey Makedonya’ya açılan Evzoni kara sınır kapısında bu günlerde ciddi bir yoğunluk yaşanıyor.

Bu yoğunluk Yunanistan üzerinden Türkiye’ye transit geçecek olan TIR’ları da etkiliyor ve ciddi derecede gecikmeler yaşanırken, ürünler zamanında teslim edilmeyince de şirketlerde maddi hasarlar meydana geliyor. Bazı ürünler ise bozulmaya yüz turuyor.

Yunanistan’a girişte küçük araç kullanıcıları haricinde, TIR şoförlerinden de Koronavirüs hızlı tanı testi (rapid test) uygulaması istenmesi üzerine 20 km’yi aşan TIR araç kuruğu oluştu. TIR şoförleri Yunanistan’a giriş yapabilmek için saatlerce hatta günlerce yolda beklemek zorunda kalıyor.

Selanik Gümrük Müşavirleri Derneği başkan yardımcısı Georgios Kosmidis, sürecin yavaş ilerlediğinden şikayet ederek, transit oranını düşürmek için önlemler alınması gerektiğine dikkat çekti.

Kosmidis, “İki önlem alınmalı: Testlerin daha yoğun ve hızlı şekilde yapılması için başka memurların da devreye girmesi gerekmektedir ve hassas ürünler taşıyan frigorifik kamyonlar için ayrı bir geçiş hattı oluşturmalıdır” dedi.

Dikkat çeken bir başka husus ise, sınır kapısı TIR’ların geçişine 24 saat açık olmasına rağmen, sınır kapısında yapılan Koronavirüs hızlı tanı testleri sabah 08:00 ile akşam saat 19:00 arasında yapılıyor. Onun haricinde TIR şoförleri ertesi gün sabaha kadar beklemek zorunda kalıyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz