Ana Sayfa Yunanistan Haber Sınır Bölgelerine 4X4 Takviyesi Yapıldı

Sınır Bölgelerine 4X4 Takviyesi Yapıldı

1
0

Yunanistan Kara Kuvvetleri sınır bölgelerinde 45 adet 4×4 çift kabinli arazi aracı ile güçlendirildi.

Yunanistan Kara Kuvvetleri (GES) kendi ihtiyaçlarını karşılamak için ama aynı zamanda Genel Kurmay Başkanlığı’nın yararına olmak üzere 84 araç temin etti. Bunlar 50-55 koltuklu 19 otobüs, 20 minibüs ve 45 adet 4×4 çift kabinli arazi aracından oluşuyor.

Satın alınan toplam 45 çift kabinli aracın bir kısmı  4. Kolorduya bağlı Meriç (Evros) sınır boyundaki askeri birliklere ulaştı, bir kısmı da Limni, Midilli gibi adalara gitti.

2021 yılında devam edecek olan araç tedarik programı, Ordu personeli ve Genelkurmay Başkanlığı’nda görev yapan Silahlı Kuvvetlerin Kara, Hava ve Deniz kuvvetlerindeki personeline verilen özen ve sağlanan sürekli iyileştirme çabasının ulaşım sırasında güvenli bir şekilde yapılması amaçlanıyor.

Kara Kuvvetleri komutanı Korgeneral Haralambos Lalusis, Ordu’nun ihtiyaçlarının farkındaydı ve fırsat gelir gelmez zaman kaybetmeden ikmalin uygulanmasını başlattı.

Hedef, çift kabinli araçlarla sınır bölgesindeki devriyeleri daha esnek, daha hızlı ve daha verimli hale getirmektir. Bunun nedeni, bu araçların her türlü arazide ve zorlu hava koşullarında (kar, çamurlu yağmur) hareket etme avantajına sahip olmasıdır.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz