Ana Sayfa Yunanistan Haber “SİMERİNİ”den Miçotakis’e “Zehir Zembelek” Bir Mektup

“SİMERİNİ”den Miçotakis’e “Zehir Zembelek” Bir Mektup

2
0

Güney Kıbrıs’ta yayın yapan “SİMERİNİ” gazetesi Başbakan Miçotakis’e mektup gönderdi.

Güney Kıbrıs’ın “SİMERİNİ” gazetesi, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’e açık bir mektup gönderdi. Mektupta, Türkiye’nin gerçek hedeflerinin ne olduğu ve niyetinin her iki Helenizm devleti tarafından doğru bir şekilde okunmazsa ne olacağına dair dramatik bir uyarıda bulunuyor.

Mektupta şu ifadelere yer veriliyor:

“Dinleyin Sayın Miçotakis,

“Dost Komşu” Türkiye’yle karşı karşıya gelmekten, çatışmadan, savaştan kaçınmak için haklı olarak elinizden geleni yapıyorsunuz. Kıbrıs’ın Fetih “arkadaşıyla”. Ege’yi ve Trakya’yı talep eden “komşu”. Türk, bu yatıştırıcı politikayı sürekli ZAYIFLIK olarak çeviriyor…

Türk, Yunan halkının yıllardır iletişimle beslendiği meşhur CEZALARI Avrupa’ya yeni bir gülümsemeyle noktaladı…

Ve yarın, Washington Türkiye’yi NATO’nun kollarına dönmeye ikna ettiğinde, ABD yaptırımları da kaldırılacak… Kararlaştırılan yaptırımlar elbette Türk’ün Uluslararası Hukuka aykırılıkları ve Yunanistan ve Kıbrıs’a yönelik tehditler için değil. Rus S-400 alımına yönelik yaptırımlardır!..

Sayın Başbakan,

2004’te referandumla Kıbrıs Helenizminin Annan Planı’nı reddettiğini kesin olarak biliyorsunuzdur. Annan Planı, “İki Bölgeli İki Toplumlu Federasyon” aldatmacası altında iki Devletin kabuğuydu. Türkler (hem o zaman hem de bugün) bu terimi kullandıklarında, bunu ilan ediyorlar ve saklamıyorlar, bu 2 Devlet anlamına geliyor. Aynısı, Nihat Erim’in ünlü Stratejik Raporlar dönemi olan 1956’da da belirleyiciydi (onları da derinlemesine incelemeniz gerekir…).

Şimdi beşli konferans masasında iki devlet istediklerini daha net söylüyorlar. İstedikleri iki devlet değil. Bütün Kıbrıs’ı istiyorlar. Tıpkı Ege’nin yarısını ve Batı Trakya’yı istedikleri gibi. Eğer İNANDIRICI bir direniş gücü yoksa alacaklardır. Ve barışın uygulanması için, savaşın muzaffer olarak önlenmesi için tam hazırlık ve hazır olma anlamına gelmektedir.

Dinleyin Sayın Miçotakis,

Türkiye ile konuşurken muhatabınızın kim olduğuna dair inandırıcı ve net bir değerlendirme ile konuşmalısınız. Ve olanakları nelerdir ona bakmalısınız. Maalesef eskiden ne babanız ne de bugün siz Türkiye’nin Yayılmacı Planlarını anlamadınız.

Kıbrıs Cumhuriyeti’nin dağıtılması, Türkiye’nin Kıbrıs’taki hedefidir. Ege’nin en az yarısını işgal etmek Türkiye’nin Yunanistan’daki hedefidir. Ve bu hedeflerle de bitmiyor… Tek caydırıcılık ise askeridir.

Sözlü “İttifaklara” ve dolayısıyla ölümcül kandırmacalara hayır. Kritik anda bazılarının bulunacağına veya Yunanistan’a yardım etmek için acele edeceğine dair hiçbir kuruntuya ve yanılsamaya hayır…

Türkiye, tahriklere devam ederse, kollarının ve bacaklarının Yunanistan tarafından kesileceğinden emin olmalıdır. Aksi takdirde, Bay Miçotakis, siz ve biz yeni felaketlere maruz kalmaya hazırlıklı olmalıyız. Belki de 1922’de İzmir’de ve 1974’te Kıbrıs’ta yaşananlardan daha kötüsüne.

Sayın Başbakan,

Erdoğan’ın neden görüşmelerinizde arabulucu bulundurmamanızı istediğini anlıyor musunuz? Ne NATO’nun ne Avrupa’nın ne de Beyaz Saray’ın müdahale etmek ve ilkeler, değerler ve adalet hakkında konuşmak istemediğinin farkındasınız.

Türk, seni yalnız ve güçsüz istiyor. Yalnız, caydırıcı askeri GÜÇ ve MEVCUT OLMAYAN, Diplomatik ve Müttefik kuvvet olmadan istyor. Sizi esas olarak Kıbrıs’tan ve Kıbrıs bağlarından kopuk olarak istiyor. Ege’de ve Trakya’da iddia ettiğini almak istiyor.

Kıbrıs’ta aldıklarını, Garantör ve Kıbrıs Rumlarının Anasının müdahalesi olmadan aldı ve alıyor. Ta ki Türk işgali altındaki Kıbrıs kalmayana kadar da alacak. Kıbrıs kelimesine ve Türk işgali altındaki Kıbrıs Cumhuriyeti’ne, ne de 1974 Türk işgaline bir gönderme bile yok. Kıbrıs’ın Türkiye’den kurtarılması gerektiğine dair tek bir söz yok.

Dinleyin Sayın Miçotakis,

Önümüzdeki dönemler son derece zor olacak. Yunanistan ve Kıbrıs için ne kadar trajik olacağı, Türkiye’nin sizin siyasi söyleminizi ne kadar ciddiye aldığına ve bu söylemi destekleyecek askeri güce bağlı olacaktır.

Yatıştırıcı tepkinin tek gücünüz olduğunu düşünüyorsa eğer (şimdiye kadar sizi ve Avrupa’yı öyle değerlendiriyor), o zaman Halk, Ulusal Felaketin 1922’de Küçük Asya’da ve 1974’te Kıbrıs’a geldiğini hatırlamalıdır. Bir sonraki felaket (gelmesine izin verilirse) genel Ulusal Cehennem olacaktır.

Evros (Meriç) ve Trakya’dan (Batı) Kıbrıs’a kadar. Ve ulusal olarak harabe olmuş Kıbrıs Cumhurbaşkanı ile yapacağınız ucuz takaslar buna engel olmayacak. Erdoğan, Türk işgalinin yıl dönümünde Kıbrıs’a gelecek. Hem Kıbrıs’a hem de Yunanistan’a ek bir aşağılanma ve daha fazla eziklik getirecektir.

Yeni Türk yayılmacı istilasına nasıl tepki vereceksiniz? Bir Anne olarak ne söyleyeceksiniz ve Kıbrıs Garantörü olarak ne yapacaksınız? Önemli bir şey söylemelisin ve daha önemli bir şey yapmalısın…”

SİMERİNİ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz