Ana Sayfa Yunanistan Haber “Sıcak Bir Çatışma Türkiye’nin Çıkarına Değildir”

“Sıcak Bir Çatışma Türkiye’nin Çıkarına Değildir”

2
0

Yunanistan Savunma Bakanı Yardımcısı Alkiviadis Stefanis, SKAİ televizyonunda katıldığı bir programda Yunanistan ile Türkiye arasında olası bir sıcak çatışmanın Türkiye’nin çıkarına olmayacağını söyledi. Stefanis, Ayasofya’da Fetih Suresi’nin okunmasına yönelik ise “şov” benzetmesi yaptı.

Stefanis özetle şu ifadeleri kullandı:

“Yunanistan’ın sınırları sert ve kararlılıkla korunuyor. Yaptığımız operasyonel çalışmalar var, sizi temin edebileceğim şey onları gerçekleştirdiğimizdir. Bu konuda daha fazla bir şey bilmenize gerek yok.

“İNİOHOS” tatbikatına gelince, Koronavirüs salgınından dolayı diğer ülkeler katılamayacak, ancak Yunanistan hava Kuvvetleri her gün onlarca “İNİOHOS” gerçekleştiriyor. Yakın zaman önce sadece bir günde 62 savaş uçağımız değişik görevlerde havadaydı. Dolayısıyla rahat olabiliriz. Ne yaptığımızı biliyoruz, bunun için eğitiliyoruz ve en iyisini yapıyoruz.

Yunanistan güvenlik güçleri her gün kara ve deniz sınırlarını koruma mücadelesi veriyor ve bunu başarılı bir şekilde yapıyor. Geçtiğimiz gün kara sınırımızdan 55 göçmen kaçak yollardan ülkeye giriş yapmak istedi, Kuzey Ege’den ise 143 kişi ancak güvenlik güçlerimiz buna engel oldu.

208 km’lik Evros (Meriç) Sınırı bölgesinde 42 km’lik bazı kolayca geçişe elverişli bölgelere engeller yapıldı. Yapılmaya da devam ediliyor. Evros’u geçilmez kılmak için ne gerekiyorsa yapılacaktır.

Türkiye’nin içeride birçok açık cepheleri var. Dışarıda da Libya’da, Suriye’de ve enerji sektöründe birçok açık cepheye sahip olduğundan dolayı bu nedenle AB ile yeni bir cephe açmak istemeyecektir ve sıcak bir çatışma Türkiye’nin çıkarına da değildir. Size hatırlatmak isterim ki, şu an kara ve deniz sınırlarımızda Avrupa ülkelerinin 27 temsilcisi bulunuyor.

Evros (Meriç) Sınır bölgesinde Türkiye’ye ait bir İnsansız Hava Aracı’nın (İHA) uçtuğu haberleri gerçeği yansıtmıyor. Bu uçuş tarafımızdan teyid edilmedi. Belki başka bir yerde uçmuştur ve öylesine Evros’ta (Meriç) uçtuğu söylenmiştir.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz