Ana Sayfa Yunanistan Haber “Sıcak Bir Çatışma Türkiye’nin Çıkarına Değil”

“Sıcak Bir Çatışma Türkiye’nin Çıkarına Değil”

1
0

Yunanistan Savunma Bakanı Yardımcısı Alkiviadis Stefanis MEGA Tv’de katıldığı bir programda “Yunanistan ile olası sıcak bir çatışma Türkiye’nin çıkarına değil” dedi.

Bakan Yardımcısı Stefanis programda kendisine yöneltilen sorulara şu cevapları Verdi:

“Yunanistan havada ve diğer alanlarda üstündür. Yunanistan ile olası sıcak bir çatışma Türkiye’nin çıkarına değil.”

 

“Yunanistan ile olası sıcak bir çatışma Türkiye’nin çıkarına değil. Kıtanın en güçlülerinden biri olan Yunanistan Silahlı Kuvvetleri, Türklerin günlük tahrikleri altında mutlak bir soğukkanlılık ile sürekli beceri ve eğitime sahip. Yunanlıların eli sürekli olarak Yunan çıkarlarının ve bölgelerinin korunmasına yönelik skandal üzerindedir. Yunan ordusunun tüm kademeleri Türklerin bunu tam olarak anlamasını sağlamıştır.

Sizden üstün olan birini test ediyorsunuz ve onu vurmak için hassas noktalarının ne olduğunu görmek istiyorsunuz. Yunanistan havada ve diğer alanlarda üstündür. Yunanistan ile olası sıcak bir çatışma Türkiye’nin çıkarına değil. Birden fazla cepheye açıldı, ona karşı birçok aktör var ve hiçbir yerde stratejik bir zafer elde etmedi.

Ülke bağımsızlığını ve egemenliğini savunabilme konumundadır. Bu netttir ve bunu yapabiliyoruz. Yönümüz, irademiz ve güçlü silahlı kuvvetlerimiz var. Diğer ülkeler bunu doğru yaptığımızı gördüklerinde bizim yanımıza gelecekler. Aynen Evros’ta (Meriç Sınırı) olduğu gibi.”

https://www.youtube.com/watch?time_continue=226&v=IExGO_fXIqA&feature=emb_logo

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz