Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SEVİL ŞERİFOĞLU VE PERVİN HAYRULLAH “III. ULUSLARARASI KADIN VE ADALET ZİRVESİ”NE KATILDI

SEVİL ŞERİFOĞLU VE PERVİN HAYRULLAH “III. ULUSLARARASI KADIN VE ADALET ZİRVESİ”NE KATILDI

34
0

Batı Trakya Türk Kadın Platformu temsilcileri 23-24 Kasım tarihlerinde İstanbul’da Cevahir Kongre merkezinde düzenlenen “III. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi”ne katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Kadın ve Demokrasi Derneği’nin (KADEM) ile birlikte düzenlediği 3. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi, “Ailenin Güçlendirilmesi” ana teması ile İstanbul’da yapıldı.

Kadına karşı şiddetle mücadele günü kapsamında düzenlenen zirveye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan Hanımefendi, Aile, Sosyal Hizmetler ve Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, KADEM Başkanı Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu, KADEM Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, KADEM Üyeleri, Türkiye’den ve dünyanın değişik ülkelerinden çok sayıda bakan, akademisyen, araştırmacı, gazeteci, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşunun temsilcileri, Batı Trakya`dan da Batı Trakya Türk Kadın Platformu Sözcüsü Sevil Şerifoğlu ve BAKEȘ Müdürü Pervin Hayrullah katıldı.

“III. Kadın ve Adalet Zirvesi” nin açılış konuşmasını yapan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kadının, ailenin hem ayrılmaz bir parçası, hem de lokomotifi olduğunu belirterek, “Bizim inancımızda ve kültürümüzde aile, kadınla erkeğin ortak sorumluluğunda teşekkül eden ve yaşayan hayati bir müessesedir. Öyle sanıldığı gibi ailede sadece ev işlerinin kadına, geçim işlerinin erkeğe yüklenmesi gibi kati bir ayrım da söz konusu değildir. Şartlara bağlı olarak, kadın ve erkek, aile içindeki görev bölümüne katkıda bulunurlar” dedi.

23-24 Kasım tarihlerinde Cevahir Kongre merkezinde düzenlene oturumlarda, ailenin güçlendirilmesi yönünde değişik alanlardaki gelişmeler, başarılı örnekler ve sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı.

Zirveye Batı Trakya`dan da Batı Trakya Türk Kadın Platformu Sözcüsü Sevil Şerifoğlu ve BAKEȘ Müdürü Pervin Hayrullah katıldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz