Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SEV VE DEİK ATİNA’DA İMZALARI ATTI

SEV VE DEİK ATİNA’DA İMZALARI ATTI

21
0

Yunanistan’dan İşletme ve Sanayi  Federasyonu (SEV) ile Türkiye’den Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Atina’da imzaları attı.

Yunanistan’dan İşletme ve Sanayi  Federasyonu (SEV) ile Türkiye’den Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) arasında ortaklaşa düzenlenen Yunan-Türk iş konseyi Atina’da 80 firmanın katılımı ile gerçekleştirildi. Karşılıklı işbirliği anlaşması sağlandı ve imzalar atıldı.

Başta enerji, gıda, tedarik zincir kuruluşları ve yapı inşaat alanlarında karşılıklı işbirliği konuları ele alındı. İş konseyinde SEV adına Başkan Yardımcısı Konstantinos Biçios ve DEİK adına da Tevfik Bilginer, Dışişleri Bakan Yardımcısı Terens Kuik ve Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Yaşar Halit Çevik birer selamlama konuşması yaptı ve katılımcıları selamladılar.

“Türkiye ülkemiz açısından önemli bir ticaret ortağıdır”

“Türkiye ülkemiz açısından önemli bir ticaret ortağıdır” diyen Başkan Yardımcısı Konstantinos Biçios, “birçok Yunan şirketi Türkiye’de önemli yatırımlar yaptı. Bu şirketler bundan sonra Türkiye’nin kalkınmakta olan dinanmizminden faydalanmak istiyorlar vede Güney Doğu Akdeniz bölgesinde daha aktif olmak için yatırımları giderek arttırmanın yollarını arıyorlar” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz