Ana Sayfa Batı Trakya Haber “Sessiz Kalamam, Sessiz Kalanları Da Alkışlayamam”

“Sessiz Kalamam, Sessiz Kalanları Da Alkışlayamam”

1
0

Mustafçova Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Murat Köse yaptığı yazılı basın açıklamasında, Başbakan Kiriakos Miçotakis’in, 18 Mayıs Salı günü İskeçe’nin Paşevik köyündeki devlet anaokulunda eğitim gören öğrenciler ve anaokulu öğretmeniyle video konferans yöntemiyle yaptığı toplantıda Müslüman Türk çocukları için “Yunan çocukları (Ellinopula)” ifadesini kullanmasına tepki gösterdi. Meclis Üyesi Murat Köse, Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin’in de tepki göstermesi gerektiğini savunuyor.

Murat Köse açıklamasında, “Hakikati haykırmak için hiçbir zaman geç değildir. Ben, milletimizin bana verdiği temsil yetkisinin gereği olarak Başbakan’ın bölgemizi “Pomak köyleri” olarak nitelendirmesine sessiz kalamam, sessiz kalanları da alkışlayamam. Bu ifadeleri kullanan Başbakan Miçotakis’i kınıyor ve milletimizin vicdanına havale ediyorum. Gerek Belediye Başkanımız Rıdvan Deli Hüseyin gerekse diğer yetkililerden bu konudan gereken tepkiyi ortaya koymalarını beklemek en azından bir Müslüman Türk evladı olarak hakkımız olduğunu düşünüyorum.” İfadelerine yer veriyor.

Mustafçova Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Murat Köse’nin yaptığı yazılı basın açıklaması aynen aşağıdaki gibidir:

AÇIKLAMA

“Başbakan’ın bölgemizi “Pomak köyleri” olarak nitelendirmesine sessiz kalamam, sessiz kalanları da alkışlayamam.”

19.05.2021

“Değerli Mustafçova Belediyesi sakinleri, sevgili soydaşlarım.

Başbakan Kiriakos Miçotakis, 18 Mayıs Salı günü İskeçe’nin Paşevik köyündeki devlet anaokulunda eğitim gören öğrenciler ve anaokulu öğretmeniyle video konferans yöntemiyle görüştü. Çevrim içi gerçekleşen görüşmede Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin, İskeçe İlköğretim Müdürü Evi Stilyanidu, Eğitim Bakanı Niki Kerameos ve Eğitim Bakan Yardımcısı Zeta Makri de hazır bulundu.

Söz konusu görüşmede Başbakan Kiriakos Miçotakis bölgemizle ilgili olarak, burada yaşayan Müslüman Türk soydaşlarımızın kabul etmediği “Pomak köyleri” ifadesini kullanarak devletin azınlığımıza bakış açısını bir kez daha ortaya koydu.

Başbakan Miçotakis görüşmede ayrıca, Müslüman Türk çocukları için “Yunan çocukları (Ellinopula)” ifadesini kullandı. Bunun da ötesinde bölgede ”yasalar önünde eşitliğin” sağlandığını iddia etti. Yıllardır azınlığımızın anaokullardaki eğitim dillerinin Türkçe ve Yunanca olması için verdiği mücadeleyi görmezden gelen Başbakan Miçotakis’in ”yasalar önünde eşitliğin” sağlandığını iddia etmesi azınlığın taleplerinin yönetim tarafından hiçe sayıldığını bir kez daha ortaya koydu.

Mustafçova Belediye Başkanlığı makamında oturan Rıdvan Deli Hüseyin, Başbakan’ın bölgemizi “Pomak köyleri” olarak isimlendirmesine ve azınlığımızı ilgilendiren diğer konulardaki ifadelerine şahitlik etti. Belediye Başkanı Rıdvan Deli Hüseyin geçtiğimiz yıl bir televizyon programında program sunucusunun “Pomak köyleri” nitelendirmesine tepki göstermişti. Belediye Başkanımızdan aynı tepkiyi Başbakan Miçotakis’e de göstermesini beklerdik. Görüşme esnasında toplantının akışı gereği bu imkanı bulamamış olabilir, ancak sonradan yaptığı açıklamada da Başbakan’ın azınlığımızı rahatsız eden bu ifadelerine herhangi bir tepki göremedik. Aksine kendisine teşekkür ettiğini gördük. Ayrıca Başbakan ile yapılan bu görüşmede, azınlığımızın anaokulları ile ilgili olarak Türkçe ve Yunanca çift dilli eğitim talebinin dile getirilmesini beklerdik.

Hakikati haykırmak için hiçbir zaman geç değildir. Ben, milletimizin bana verdiği temsil yetkisinin gereği olarak Başbakan’ın bölgemizi “Pomak köyleri” olarak nitelendirmesine sessiz kalamam, sessiz kalanları da alkışlayamam. Bu ifadeleri kullanan Başbakan Miçotakis’i kınıyor ve milletimizin vicdanına havale ediyorum. Gerek Belediye Başkanımız Rıdvan Deli Hüseyin gerekse diğer yetkililerden bu konudan gereken tepkiyi ortaya koymalarını beklemek en azından bir Müslüman Türk evladı olarak hakkımız olduğunu düşünüyorum. Ayrıca konuyu belediye meclisine de getirerek bu konuda belediye meclisinden Başbakan Miçotakis’in “Pomak köyleri” nitelemesine bir kınama kararı talep edeceğimi kamuoyunun bilgisine arz ediyorum.”

Murat KÖSE

Mustafçova Belediyesi

Bağımsız Meclis Üyesi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz