Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SERGEY SOYGU: “İŞBİRLİĞİMİZİN AYRINTILARI KISA SÜREDE BENİMSENMELİDİR”

SERGEY SOYGU: “İŞBİRLİĞİMİZİN AYRINTILARI KISA SÜREDE BENİMSENMELİDİR”

16
0

Rusya, Atina’ya adeta baskı uygularcasına iki ülke arasında imzalanan anlaşma sonrasında yaptığı açıklamasıyla aceleci bir tavır sergiledi.

Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Sergey Soygu, iki ülke arasında askeri savunma alanında imzanan anlaşmanın bir an önce uygulamaya geçilmesini istedi. Soygu, Atina’da yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“Gelecek yaz iki ülkenin Silahlı Kuvvetleri işbirliğinin 20. yılını tamamlıyoruz. Biz bu işbirliğinin sonuçlarından gurur duyuyoruz ve  geleceğin perspektifini konuştuk.

Bu tür işbirliğinin ayrıntıları, 2014 yılında kısa sürede benimsenmelidir. Bize yeni yollar açan, yeni bakış açılarıyla askeri konularda işbirliğimizi genişletmek için ülkeler arası bir anlaşma imzaladık.

Rus silah sistemleri konusunu da ele aldık, devamında destek konusu ve diğer konuların programa girmesinde işbirliğini konuştuk.

Saatlerimizi Avrupa sistemi ve Uluslararası güvenliği için ayarladık, özellikle de Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da yaşanan olaylarla ilgili.

Pratik olarak tüm alanlarda kabul ettik. Belirtmek isterim ki, son yıllarda birçok konuda ileriye doğru çok adımlar attık.” 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz