Ana Sayfa Yunanistan Haber “Sen De Benim Gibi Yap, Erdoğan İle Görüşmeye Başla”

“Sen De Benim Gibi Yap, Erdoğan İle Görüşmeye Başla”

1
0

Yunanistan’ın eski başbakanı Aleksis Çipras, ülkesinin Türk-Yunan ilişkilerinde izlediği siyaseti eleştirdi. Çipras, Başbakan Kiriakos Miçotakis’e, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmelere başlaması çağrısında bulundu. Çipras, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Yunanistan’a davet etme cesareti gösterdiğini söyledi.

Kathmerini gazetesine konuşan Çipras, Miçotakis’e hitaben, “Sen de benim başbakanlık dönemimde yaptığım gibi yap ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeye başla” dedi.

Çipras, başbakanlığı döneminde (2015-2019) Türkiye’yi 6 ay içinde 3 kez ziyaret ettiğini ve “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Atina’ya davet etme cesaretini gösterdiğini” söyledi.

“ANLAŞMAZLIKLAR GÖRÜŞMELERLE ÇÖZÜLMELİ”

SYRİZA lideri, Yunanistan hükümetinin, kendi başbakanlığı döneminden kalma “Türkiye ile Yunanistan arasındaki güven artırıcı önlemlerle ilgili anlaşmaları hiç hayata geçirmemesini” de eleştirdi. Aleksis Çipras, “Yunanistan hükümeti Türkiye karşısında bir yandan kararlılığını göstermeli ancak aynı zamanda kıta sahanlıklarının koordinatlarını belirleyerek Türkiye ile aramızdaki anlaşmazlıkları görüşmelerle çözmeli” dedi.

“ÜLKENİN İNTİHARINA YOL AÇMAYACAK İYİ BİR STRATEJİ BELİRLENMELİ”

Çipras ayrıca Yunanistan hükümetinin Türkiye ile anlaşmazlıkların Lahey’deki Uluslararası Adalet Divanı’na götürülmesi olasılığına sıcak baktığını belirtti ve “Yeter ki, daha önce ülkenin intiharına yol açmayacak iyi hazırlanmış bir strateji belirlensin” diye konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz