Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SEMAZENLER GÜMÜLCİNE’DE TÜRKLER VE YUNANLILARI BÜYÜLEDİ (VİDEO İZLE)

SEMAZENLER GÜMÜLCİNE’DE TÜRKLER VE YUNANLILARI BÜYÜLEDİ (VİDEO İZLE)

33
0

Semazenlerin musiki eşliğindeki sema gösterileri Gümülcine (Komotini) Müzik Sarayı’nı dolduran Türkler ve Yunanlıları adeta büyüledi.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu tarafından Mevlevi Semazen Grubu Gümülcine (Komotini) Müzik Sarayı’nı tıklım tıklım dolduran Türkler ve Yunanlıları adeta büyüledi.

Gümülcine (Komotini) Belediyesi ve Doğu Makedonya-Trakya Eyaleti’nin katkılarıyla ortaklaşa düzenledikleri, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu tarafından Mevlevi Semazen Grubu Gösterileri ve Tasavvuf Grubu Konseri 6 Nisan 2019 Cumartesi akşamı saat 20:30 da Gümülcine (Komotini) Müzik Sarayı’nda bin kişi ve üzeri katılımıyla gerçekleştirildi.

Gümülcine Belediyesi Kültür ve Atletizm İşleri (DKEPPAK) Başkanı bayan Natasa Liveriadu’nun açılış konuşmasını yaptığı ve bin ve üzeri katılımın olduğu etkinliğe Doğu Makedonya – Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios, T.C. Selanik Başkonsolosu Orhan Yalman Okan ve eşi Aslıhan Özmen Okan, T.C. Gümülcine Konsolosu Neslihan Altay, Milletvekili İlhan Ahmet, D.M.T. Eyaleti Başkan Yardımcısı Tarkan Murtaza, Eyalet meclis üyesi Amet İbram, Gümülcine Belediyesi Başkan Yardımcısı Rıdvan Mollaisa’nın yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

VİDEO İZLE: https://www.dailymotion.com/video/x75exsm

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz