Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “SEMADİREK’TEN SİMİ’YE, 7’DEN 70’E HERKESE SİLAH EĞİTİMİ VERİLİYOR”

“SEMADİREK’TEN SİMİ’YE, 7’DEN 70’E HERKESE SİLAH EĞİTİMİ VERİLİYOR”

25
0

Semadirek’ten (Samothraki) Sömbeki’ye (Simi), 7’den 70’e herkese silah eğitimi veriliyor.

Son aylarda Yunanistan’da Ege adalarında Semadirek’ten Simi’ye, 7’den 70’e neredeyse hemen hemen herkese silah eğitimi veriliyor. Meriç (Evros) bölgesinden başlayarak, Kuzey Ege ve Güney Ege’de bulunan adalarda yaşayan milis kuvvetlerinde olan sivillere belirli zamanlarda silah kullanma ve yeni silahları tanıtma anlamında Yunanistan Silahlı Kuvvetleri’nce değişik alanlarda eğitimler veriliyor. Ne var ki bu eğitimler son aylarda epey sıklaştı. Verilen bu eğitimlerin neredeyse tamamını Savunma Bakanı Panos Kammenos da izleyerek eğitim ve tatbikatlara katılanları tebrik ediyor.

Bu tatbikat ve eğitimlerden biri de Semadirek adasında yapıldı. Savunma Bakanı Kammenos adaya giderek Milis Bölüğü kuvvetlerinin eğitim ve tatbikatlarını yakından izledi. Kammenos tatbikat sonrası şahsına ait twitter hesabından yaptığı açıklamada “bugünkü tatbikat hazır olduğumuzu gösterdi” paylaşımını fotoğraflarla birlikte yaptı.

Bakan Kammenos’a eşlik eden Genelkurmay Başkanı Apostolakis ve Kara Kuvvetleri Komutanı Alkiviadis Stefanis ile birlikte Taşoz adasına geçerek burada da gerçekleştirilen tatbikatı yakından izledi ve inceledi.

Öte yandan milis kuvvetleri tarafından bir başka eğitim ve tatbikat ise Sömbeki adasında bulunan 549. Milis Taburu tarafından gerçekleştirildi. Buradaki tatbikatı Yunanistan Kara Kuvvetleri Komutanı Alkiviadis Stefanis izledi. Komutan Stefanis tatbikat sonrasında yaşlılardan başlayarak eğitimi başarıyla tamamlayanlara katılım belgelerini takdim etti, kendilerini tebrik etti.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz