Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SELANİK’TE MÜSLÜMANLARLA HİRİSTİYANLAR BİRLİKTE İFTAR AÇTI

SELANİK’TE MÜSLÜMANLARLA HİRİSTİYANLAR BİRLİKTE İFTAR AÇTI

11
0

Selanik’te Türk Hava Yolları (THY) tarafından düzenlenen iftar yemeğinde Müslümanlarla Hiristiyanlar kardeşlik duyguları içerisinde birlikte iftar açtılar. Türk Hava Yolları tarafından verilen ve T.C. Selanik Başkonsolosluğu’nun desteğiyle hazırlanan iftara başta Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu olmak üzere çok sayıda seçkin davetli katıldı. Selanik’teki iftara, Selanik Belediye Başkanı Yannis Butaris, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin, DEİK Türk-Yunan İş Konseyi Başkanı Tevfik Bilgen, Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) Başkanı Reşat Bahat, Ticaret Ataşesi Kemal Sinan Tüzün, THY Selanik Müdürü Utku Yazan, Türk işadamları, Kilise temsilcisi, Rodop PASOK Milletvekili Ahmet Hacıosman, Yunan basın yayın kuruluşlarının temsilcileri, Yunan işadamları, şarkıcı Sinan Özen ve Batı Trakyalı soydaşlar ve Selanik’te yaşayan Müslümanların Dernek Başkanı Osman İsmailoğlu, Osmaniye Mescidi Din Görevlisi Cüneyt Sadık katıldı.

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x21y87v_selanik-te-thy-iftarina-katilim-yuksekti_news

İftar öncesi bir selamlama konuşması yapan Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin davetlilere seslendi.

 

 

BAŞKONSOLOS BİLTEKİN: “ONUR DUYUYORUZ, GURUR DUYUYORUZ”

T.C.Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin iftar yemeğinde selamlama konuşması yaptı. Biltekin konuşmasında, “Değerli konuklar, Türk Hava Yolları tarafından verilen, Başkonsolosluğumuzun desteğiyle hazırlanan iftara hoşgeldiniz. İftar nedir, biz buraya MET Otel’in yemekleri ne kadar güzel, Türk Hava Yolları’nın ikramı ne kadar başarılı olduğunu görmek için toplanmadık. Biz buraya mübarek Ramazan Ayı’nda barış, dostluk, kardeşlik hislerimizi paylaşmak, yediğimiz her bir lokmada, bu lokmaları yiyemeyenleri, bu zenginliklere ulaşamayanları düşünerek hatırlamak için toplandık” dedi. Başkonsolos Tuğrul Biltekin konuşmasının devamında şunları dile getirdi:

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x21xwmt_t-c-selanik-baskonsolosu-tugrul-biltekin-iftar-yemeginde-selamlama-konusmasi-yapti_news

 

BUTARİS: “KENDİMİ TÜRKLERLE KARDEŞ HİSSEDİYORUM. AVRUPALILARI İSE SADECE ORTAK OLARAK GÖRÜYORUM.”

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x220lsr_selanik-te-muslumanlarla-hiristiyanlar-birlikte-iftar-acti_news

Butaris ise yaptığı selamlama konuşmasında, Atatürk’ün doğduğu şehir Selanik’in tarihi geçmişinin tanıtılması ve kentteki Müslümanların ihtiyaçlarının karşılanması için elinden geleni yaptığını ifade ederek, “Bunu turist gelsin, para getirsin diye yapmıyoruz. Kendimize olan saygıdan yapıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Büyük babasının geçmişte Türklerle iyi dostlukları olduğunu ve birlikte iş yaptığını anlatan Butaris, “Kendimi Türklerle kardeş hissediyorum. Avrupalıları ise sadece ortak olarak görüyorum. Avrupalılarla kardeş olamayız. Bizim farklı kültürümüz var” diye konuştu.

 

MÜEZZİNOĞLU: “İFTAR BAHANE, ASIL AMAÇ KARDEŞ İKİ ÜLKE İNSANLARINI BİR ARAYA GETİRMEK.”

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, THY’nin Selanik’te düzenlediği iftarda yaptığı konuşmasında, “İftar bahane, asıl amaç kardeş iki ülke insanlarını bir araya getirmek” “Yunanistan, Türkiye’yi örnek alırsa kısa zamanda krizden çıkar” dedi.

Müezzinoğlu konuşmasında şunları dile getirdi:

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x21y93g_saglik-bakani-mehmet-muezzinoglu-turk-hava-yollari-nin-thy-selanik-te-duzenledigi-iftara-katildi_news

Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

“Bildiğim kadarıyla uzmanlık yapmak isteyen pratisyen doktorlar için en az dört yıl bekleme süresi var. Pratisyen doktorların ihtisaslarını Türkiye’de yapabilmeleri açısından ortaklaşa önemli projeler geliştirebiliriz. Kazan-kazan anlayışıyla hareket ederek, hem Yunanistan’da hem de Türkiye’de ortak projelerle Yunanistan’daki zenginlikleri ve Türkiye’nin güçlü altyapısını değerlendirerek ortak bir vizyonu güçlü bir şekilde oluşturabiliriz.”

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x21ya9e_saglik-bakani-muezzinoglu-selanik-te-iftarda-konustu_news

Yunanistan’ın bugün içinde bulunduğu zor durumu Türkiye’nin daha önce yaşadığını ve deneyimleri bulunduğunu anlatan Müezzinoğlu, Yunanistan’ın bu konuda kötümser olmaması gerektiğini, Türkiye’yi örnek alması durumunda en kısa zamanda ekonomik krizden çıkabileceğini söyledi.

Bakan Müezzinoğlu, son on yılda çok sayıda Yunanlı işadamının Türkiye’ye ve Türk ekonomisine güvenerek önemli yatırımlar yaptığını belirterek, Yunanlı yatırımcılara Türk ekonomisine sağladıkları katkılar için teşekkür etti. Müezzinoğlu, “Önümüzdeki kısa süre içinde bu mikrofonlardan Yunan hükümetinin bakanlarından da ‘Türkiyeli işadamlarına teşekkür ediyoruz. Yunanistan’ın ekonomilerine önemli katkılar sağladılar’ cümlelerini de açıkçası duymayı sabırsızlıkla bekliyoruz” diye konuştu.

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x21yc2b_saglik-bakani-muezzinoglu-selanik-te-iftarda-konustu_news

İftar yemeği sonrasında THY tarafından Belediye Başkanı Butaris ve Dernek Başkanı Osman İsmailoğlu’na maket uçak ve Osmanlı sanatı el işi çini vazo hediye edildi.

 

Fotoğraf albümü yükleniyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz