Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SELANİK’TE MÜSLÜMANLAR CUMA NAMAZINI PARKTA KILDILAR!

SELANİK’TE MÜSLÜMANLAR CUMA NAMAZINI PARKTA KILDILAR!

23
0

Selanik’te yaşayan Müslümanlar Cuma namazını parkta kıldılar.

Selanik’te yaşayan Müslümanlar Cuma namazını parkta kıldılar. Selanik’e gelen Türk turistler de Cuma namazını parkta kıldılar. İlk kez böyle bir durumla karşılaştıklarını ve çok şaşırdıklarını dile getirdiler.

Makedonya-Trakya Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneği’nin çatısı altında bulunan bir bölümde ibadetlerini yerine getiren Selanik’te yaşayan Müslümanlar Cuma namazını derneğin yanında açık alanda bulunan Tirolois meydanında bulunan parkta kıldılar. Yunan basını namazı baştan sona izledi, Dernek Başkanı Osman İsmailoğlu ve Cuma namazını kılmaya gelenlerle röportajlar yaptı.

Bunun sebebi ise, dernek çatısı altında bir bölümde kendi imkanlarıyla oluşturdukları namazgahın Yunan devleti tarafından izinsiz ibadethane olduğu gerekçesiyle kapatılmış olmasıdır.

Gerçek anlamda şu an Selanik’te yaşayan yaklaşık 4.000 Müslümanın ibadetlerini yapacak bir caminin bulunmaması kabul edilir gibi değil. Bırakın camiyi bir namazgahın dahi olmaması var olanın da kapatılmış olması asla kabul edilecek bir durum değildir.

Bu konu ile ilgili BİRLİK Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlhan Tahsin’e önemli açıklamalarda bulunan Başkanı Osman İsmailoğlu bu işin arkasını bırakmayacaklarını söylerken, diğer soydaşlar ise Batı Trakyalı Türk Milletvekillerine sitem ederek ilgilenmediklerini dile getirdiler. 

VİDEO İZLE 1: http://www.dailymotion.com/video/x5stxk6_selanikte-parkta-cuma-namazi-video-1_news 

VİDEO İZLE 2: http://www.dailymotion.com/video/x5su01m_selanikte-parkta-cuma-namazi-video-2_news

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz