Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SELANİK’TE İFTAR YEMEĞİ VE MEVLİD

SELANİK’TE İFTAR YEMEĞİ VE MEVLİD

18
0

Selanik’te yaşayan soydaşlarımız “Kadir Gecesi” dolayısıyla biraraya geldiler. Kur’an-ı Kerim’de “bin aydan hayırlı” şeklinde tarif edilen Kadir Gecesi, uzun yıllardan beri Selanik’te yaşayan Batı Trakya Türkleri tarafından coşkuyla ihya edildi. Kadir Gecesi olması münasebetiyle “Makedonya-Trakya Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneği” bir iftar yemeği verdi.

Yemeğe, ABD Selanik Başkonsolosu bayan Catherine E. Kay, Türkiye Cumhuriyeti Selanik Başkonsolosluğu’ndan Muavin Konsoloslar, Ataşeler ve Başkonsolosluk görevlileri, Selanik ve Kuzey Yunanistan Ticaret Ataşesi Kemal Sinan Tüzün, Selanik Belediye Başkanını temsilen Selanik Belediyesi Genel Sekreteri Thomas Psaras, Birlik Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlhan Tahsin, Dernek Başkanı Osman İsmailoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldılar.

 

Selanik’te bu mübarek gecede düzenlenen Mevlidi, Gümülcine’den Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği’nden din görevlisi Ahmet Arif Emin okudu. Okuduğu Kur’an ve mevlid ile soydaşlarımızın dini duygularını tazelemelerine yardımcı oldu.

 

Selanik’in mahalllerinden birinde 2005 yılında kurulan ve bir binanın bodrum katında olan “Makedonya-Trakya Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneği”nin bir kısmında kendi imkanlarıyla Camiye çevirdikleri alanda ibadetlerini yerine getiren Batı Trakyalı Türkler, dini ve milli kimliklerini yaşatmak üzere burada biraraya geliyorlar. Hafta sonları çocuklara Türkçe dersler ve Kur’an kursları veriliyor.

 

Selanik’te yaşayan müslümanların ve Selanik Müslüman Kültür Derneği’nin temel taleplerinden biri olan müslüman mezarlığı konusu, geçtiğimiz yıllarda Selanik Belediyeler ve Nahiyeler Birliği’nin Yönetim Kurulu toplantısında ele alınmıştı.

Cami ve Mezarlık yapımı hakkında Belediye Başkanı Boutaris, T.C.Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na söz vermişti. Ancak bugüne kadar hiç bir zaman kalıcı bir çözüme ulaşılamadığı gözlemleniyor.

 

Dernek Başkanı Osman İsmailoğlu Birlik gazetesine yaptığı açıklamada en büyük sorunlarının cami ve mezarlık olduğunu yineledi.

Dernek Başkanı Osman İsmailoğlu, iftar yemeğine katılımlarından dolayı, ABD Selanik Başkonsolosu bayan Catherine E. Kay, Türkiye Cumhuriyeti Selanik Başkonsolosluğu’ndan Muavin Konsoloslar, Ataşeler ve Başkonsolosluk görevlileri, Selanik ve Kuzey Yunanistan Ticaret Ataşesi Kemal Sinan Tüzün, Selanik Belediye Başkanını temsilen Selanik Belediyesi Genel Sekreteri Thomas Psaras, Birlik Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlhan Tahsin’e teşekkür etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz