Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SELANİK’TE 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU

SELANİK’TE 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU

12
0

T.C. Selanik Başkonsolosluğunun Türkiye Cumhuriyetinin 89. kuruluş yıldönümü vesilesiyle verdiği resepsiyon, 29 Ekim akşamı The Met Hotel’de gerçekleştirildi. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı resepsiyonda yerel makamların yanısıra korkonsüler temsilcileri, din adamları, iş çevreleri, üniversite rektörleri, askeri erkan, sanat ve kültür dünyası temsilcileri, bazı Türk vatandaşları, Selanik’te eğitim gören Batı Trakyalı öğrenciler ve soydaşlar ile Gökçeadalı Rumların temsilcileri hazır bulundu.

Resepsiyon sırasında, Selanik’ten sorumlu Orta Makedonya Bölge Başkan Yardımcısı Apostolos Tzitzikostas ve Selanik Belediye Başkanı Yannis Boutaris, milli günü kutlamak amacıyla birer konuşma yaptılar. Selanik’te bir milli gün resepsiyonunda ilk defa yaşanan, yerel makamların konuşma yapmaları katılımcılar tarafından takdirle karşılandı.

Resepsiyona Türkiye – Yunanistan ortak projesi “Muhteşem Yolculuk” belgeseli yapımcı ve yönetmeni Erdal Murat Aktaş ile tiyatro sanatçısı ve aktör Selçuk Yöntem konuk olarak katıldılar.

Resepsiyon çerçevesinde otelin fuaye bölümünde düzenlenen Hilye sergisi katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

Resepsiyon sırasında yapılan çekilişte bir şanslı Türk Havayollarıyla Selanik-İstanbul-Antalya arasında ve bir şanslı Türk Havayollarıyla Selanik-İstanbul-Samsun arasında iki kişilik gidiş-dönüş “business class” biletler kazandı. Çekilişleri tiyatro sanatçısı ve aktör Selçuk Yöntem ile Selanik Belediye Başkanı Yannis Boutaris yaptı.

Bölge Başkan Yardımcısı Apostolos Tzitzikostas yaptığı konuşmada, “Orta Makedonya Bölge Başkanlığı ile T.C. Selanik Başkonsolosluğu arasında geçtiğimiz bir yıl boyunca çok iyi ilişkiler tesis edildi” dedi. Tzitzikostas, günümüze ve geleceğe bakarak her alanda işbirliğinin geliştirilmesini, hatta Selanik bölgesinde bu işbirliğinin kurumsal bir düzeye dönüştürülmesini arzu ettiklerini ifade etti. Bazı aşırı görüşlü çevrelerin iki ülke arasında dostluk ve işbirliğine karsı çıktığını ve engel olmaya çalıştığını söyleyen Tzitzikostas, Selanik’te çoğunluğun bu tür seslere kulak vermediğini vurguladı.

Belediye Başkanı Yannis Boutaris yaptığı konuşmada, respsiyonun iki ülkenin milli marsları çalınarak başlamasının çok anlamlı olduğunu vurguladı. Resepsiyona kalabalık ve üst düzey katılımcıların iştirak ettiğini söyleyen Boutaris, “Bu, iki ülke arasındaki ilişkilerin ne kadar ilerlediğinin en iyi göstergesidir” şeklinde konuştu. Belediye Başkanı Boutaris, Belediye yönetimi olarak Selanik’in turizm alanında gelişmesine önem verdiklerini, Selanik’in esasen sadece son 50 yıllık dönemde tek millet kültürüne sahip olduğunu, bunun öncesinde ise kentin asırlar boyunca çok kültürlü bir kent olduğunu ifade etti, bu nedenle de kentteki Osmanlı, Yahudi ve Bizans kültürel mirasının tanıtılmasına önem verdiklerini belirtti. Son olarak Boutaris, Atatürk’ün Selanik için önemli bir şahsiyet olduğunu ve Belediye tarafından çevresindeki bölgeye çeki düzen verilmesi için çalışmaların yapılacağını söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz