Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SELANİK’Lİ GİORGOS ALEKANDRİDİS İSTANBUL’DA DENİZE ATILAN HAÇI ÇIKARTTI

SELANİK’Lİ GİORGOS ALEKANDRİDİS İSTANBUL’DA DENİZE ATILAN HAÇI ÇIKARTTI

19
0

Hz. Isa’nın doğumu ve vaftiz edilişinin yıl dönümü, İstanbul’da Fener Rum Patrikhanesi’nde düzenlenen ayin ve denizden haç çıkarma töreniyle kutlandı. Gribal enfeksiyon geçirdiği belirtilen Bartholomeos ise törene katılmadı. Metropolit Tranupoltos Germanos tarafından denize atılan haçı çıkartan isim ise Selanik’ten Giorgos Aleksandridis oldu.

Hz. Isa’nın doğumu ve vaftiz edilişinin yıl dönümünü kutlamak isteyen Hıristiyanlar sabah saatlerinden itibaren Balat’taki Fener Rum Patrikhanesi’ne gelmeye başladı. Patrikhane’nin bahçesindeki Aya Yorgi Kilisesi’nde düzenlenen ayine katılan ziyaretçiler mum yakarak, dua etti. Fener Rum Patriği Bartholomeos ise gribal enfeksiyon geçirdiği için törene katılmadı. Ayini en kıdemli metropolit olan Tranupoltos Germanos yönetti. Yaklaşık 4 saatlik ayinin ardından cemaat ve din adamlarının oluşturduğu kortej, Patrikhaneden çıkarak dualar eşliğinde Fener İskelesi’ne yürüdü.

Burada Tranupoltos Germanos’un denize attığı haçı çıkarmak için teknelerde hazır bekleyen Hıristiyanlar denize atladı. Su üstündeki haça ilk ulaşan, Yunanistan Selanik‘ten İstanbul’a giden Giorgos Alekandridis oldu. Meropolit Tranupoltos Germanos, haçı kendisine getiren Giorgos Aleksandridis’e ucunda haç bulunan altın kolye hediye etti. Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Aleksasndridis, çok mutlu olduğunu ifade etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz