Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SELANİK TİCARET ATAŞESİ SERKAN BURALI’DAN VERİMLİ ZİYARETLER

SELANİK TİCARET ATAŞESİ SERKAN BURALI’DAN VERİMLİ ZİYARETLER

24
0

T.C. Selanik Başkonsolosluğu Selanik Ticaret Ataşesi Serkan Buralı’dan verimli ziyaretler.

Selanik Ticaret Ataşesi Serkan Buralı göreve başladığı günden beri Kuzey Yunanistan’ın birçok şehrinde bulunan Ticaret Odalarını ziyaret ederek Türkiye-Yunanistan arasında işadamlarının köprü kurması ve birlikte işbirliği açmanın yollarında kendilerine en iyi şekilde yardımcı olmakla yetinmiyor, Yunan işadamları için komşu Türkiye’deki var olan fırsatları detaylı bir şekilde aktarmayı sürdürüyor.

Serkan Buralı son olarak Halkidiki ve Pieria bölgesi Ticaret Odasını ziyaret etti. Halkidiki Ticaret Odası Başkanı İoannis Kufidis’i ziyaret eden Buralı, iki ülke işadamlarının bir araya gelerek izlenebilecek çalışma yöntemlerini değerlendirdi ve gerekli bilgilendirmeyi yaptı.

Başkan Kufidis de sırasıyla Serkan Buralı’ya, Halkidiki bölgesinde üretilen ürünleri, turizm sektörü de dahil olmak üzere daha genel olarak iki taraf arasındaki var olan dinamiklerin işbirliğinin muhtemel olduğunu geniş bir şekilde aktardı. Başkan Kufidis, Halkidiki Ticaret Odası ve Mudanya Sanayi ve Ticaret Odası arasındaki İşbirliği Mutabakatında belirli zamanlarda karşılıklı olarak yapılan işbirliğine değindi.

Ticaret Ataşesi Serkan Buralı, “iki ülke arasında işbirliği için bir alan olduğuna inanıyoruz, çünkü biz iki komşuyuz, düşüncelerimiz uyuyor ve zaten ziyaretimizin amacı da budur. Amacımız var olan dinamikleri bir araya getirmektir. Kazan kazan anlayışıyla işadamlarımıza var olan fırsatları sunmaktır. Ayrıca bu samimi ve sıcak karşılamanızdan dolayı da sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

PİERİA ODASI’NI ZİYARET

Ticaret Ataşesi Serkan Buralı’nın bir diğer ziyareti de Pieria Ticaret Odası başkanı İlias Hacihristodulu’ya oldu. Karşılıklı düşüncelerin masaya yatırıldığı ziyarette, Başkan Hacihristodulu, Pieria’nın İstanbul Ticaret Odası ile Yunanistan’ın İstanbul Konsolosluğu’nda İşbirliği Protokolü imzaladıklarını, zaman zaman da karşılıklı olarak ziyaretlerin gerçekleştirdiğini aktardı.

Serkan Buralı sırasıyla, “iş dünyasında bu tür ilişkiler tabii ki çok çok önemlidir, ancak bu ilişkilerin iki ülke arasındaki ticaret hacminin yükselmesine yansımasının sağlanması ve oturtulması her iki ülke işadamlarının yararına olacaktır, akabinde de karşılıklı olarak iki ülke ekonomisine olumlu yansıyacaktır” dedi.

Ziyaretler karşılıklı hediye takdimi ile son buldu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz