Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SELANİK “ATATÜRK EVİ” 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA ETKİNLİĞİ

SELANİK “ATATÜRK EVİ” 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA ETKİNLİĞİ

17
0

Atamızın aramızdan ayrılışının 75. Yıldönümünde 10 Kasım 2013, Pazar günü Atatürk Evi’nde yapılacak anma etkinliğine katılım için çok sayıda kurum, kuruluş, okul, dernek ve seyahat acentesi tarafından Başkonsolosluğumuza başvuruda bulunulmaktadır. Her yıl düzenlenen anma etkinliği tüm ziyaretçilerimize açıktır. Bununla beraber Ev’in bahçesinin kapasitesi sınırlıdır. Bahçeye girişte öncelik, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi öğrenci gruplarına, çocuklara ve gençlere tanınacaktır.

Ziyaretçilerimiz 10 Kasım’da Isaias Sokak’tan saat 08.00’de bahçeye alınmaya başlanacaktır. Kapının dışındaki geniş alan araçtan arındırılarak, katılımcılara törene yakın olabilecekleri bir mekan sağlanacaktır. Acil bir durumda caddeye çıkışı mümkün kılabilmek maksadıyla Kançılarya tarafına ziyaretçi kabul edilmeyecektir. 09.05’de gerçekleştirilecek Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ve T.C. Selanik Başkonsolosu’nun konuşmasının ardından törenin resmi bölümü sonuçlanacak ve Ev ziyarete açılacaktır. Okullarımızın, hazırladıkları özel anma etkinliklerini bahçenin bir bölümünde, belirli bir düzen içinde ayrıca gerçekleştirmesine imkan sağlanacaktır. Sıralama, Başkonsolosluğumuza yapılan başvurunun tarihi ve öğrencilerin yaş grubuna (küçüklere öncelik tanınarak) göre yapılacağından, talepte bulunacak okullarımızın ivedilikle bilgi vermeleri yararlı olacaktır.

Vatandaşlarımızın, Atamızın hatırasına duyulan saygı çerçevesinde toplanıldığının bilinciyle, tören esnasında, girişte sıra beklerken veya sonrasında günün anlam ve önemine uygun bir tutum benimsemesi, ziyaretçi akışının güvenli bir şekilde sağlanması için Başkonsolosluğumuz görevlilerinin yönlendirmelerine uyması önem taşımaktadır.

Yerel makamlar, çok sayıda ziyaretçinin aynı anda şehre gelmesinden kaynaklanan trafik ve park yeri sorunu gibi hususlarda gerekli tedbirleri almaya çalışmaktadır. Ziyaretçilerimizin de Yunanistan’da geçirilecek süre içinde yabancı bir ülkede bulunulduğunun bilincinde hareket etmesi ve trafik kurallarına uyması beklenmektedir.

Tören günü yaşanacak beklemelerin bir nebze önlenebilmesini teminen Ev ziyaretinin 8-9 Kasım 2013 tarihlerinde gerçekleştirilmesi yerinde olabilecektir. Atatürk Evi, Pazartesi hariç haftanın her günü 10.00-17.00 saatleri arasında gezilebilmektedir.

Değerli Vatandaşlarımıza saygıyla duyurur, 10 Kasım’da Atamızı Selanik’te bizlerle beraber anmayı planlayanlara iyi ve güvenli yolculuklar dileriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz