Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SELANİK MÜSLÜMANLARI BUTARİS’TEN “ALACA İMARET CAMİİ”Nİ İSTEDİLER

SELANİK MÜSLÜMANLARI BUTARİS’TEN “ALACA İMARET CAMİİ”Nİ İSTEDİLER

18
0

Makedonya-Trakya Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneği, Kurban Bayramı Namazı’nı kılmak üzere Selanik Belediye Başkanı Butaris’ten “Alaca İmaret Camii”ni kendilerine tahsis edilmesini istediler.

Belediye Başkanı Butaris’e yönelik yazdıkları mektup ve dilekçede, “Kurban Bayramı’nın ilk günü 15 Ekim Salı saat 06:00-12:00 saatleri arasında “Alaca İmaret Camii’nin tahsis edilmesiyle birlikte, bu kutsal dini etkinliğin pozitif bir sonucu olmakla birlikte, kültürümüzün ve ülkenin onuru olacaktır” ifadelerine yer veriliyor.

  

ΠΡΟΣ: Τον κ. ΔΗΜΑΡΧΟ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Στα πλαίσια πάντα των αρμοδιοτήτων σας, για τις θρησκευτικές και λατρευτικές ανάγκες της μουσουλμανικής κοινότητας της πόλης μας αλλά και γενικότερα των ενδιαφερόμενων επισκεπτών,  σας παρακαλώ πολύ όπως εγκρίνετε την αίτηση παραχώρησης χρήσης ενός από τα σημαντικότερα μνημεία της πόλης, του ΑΛΑΤΖΑ ΙΜΑΡΕΤ, την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013, ενόψει της σημαντικότατης για την θρησκεία μας εορτής του ΚΟΥΡΜΠΑΝ ΜΠΑΙΡΑΜ και συγκεκριμένα τις ώρες 06.00-12.00, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η τέλεση της ιερής μουσουλμανικής προσευχής.

Σας υπενθυμίζουμε ότι το αίτημα μας για την τέλεση των θρησκευτικών εκδηλώσεων είναι πάντα σύμφωνο με τον Νόμο και βασιζόμενο στο γενικό πλαίσιο προστασίας της θρησκευτικής ελευθερίας, όπως αυτό τίθεται από το Σύνταγμα, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και σειρά Διεθνών Συνθηκών.

Η θρησκεία μας διακρίνεται για την οργάνωση και τη δομή της στα λατρευτικά έθιμα και από πλευράς περιεχομένου διακρίνεται για την αφομοιωτική ικανότητά της. Όπως γνωρίζετε, ο χώρος που στεγάζεται ο Σύλλογος μας, δεν επαρκεί και δεν συνάδει με την επισημότητα και την ιερότητα της τελετής. Γι’ αυτούς, ακριβώς, τους λόγους σας παρακαλούμε να μας χορηγήσετε την άδεια της χρήσης του χώρου αυτού, με αποτέλεσμα την ικανοποίηση του θρησκευτικού αισθήματος των πιστών που πρόκειται να προσέλθουν.

Όπως, είναι φυσικό προκειμένου να πραγματοποιηθεί η τέλεση της προσευχής την συγκεκριμένη μέρα (15/10/2013) απαιτούνται ορισμένες προετοιμασίες του χώρου σύμφωνα με το τελετουργικό της θρησκείας μας και για τον λόγο αυτό παρακαλούμε να μας επιτραπεί τουλάχιστον 7 ημέρες πριν, η προετοιμασία της εκδήλωσης και του χώρου.

Η θρησκευτική συνείδηση όσο και η έτερη εκδήλωση της θρησκευτικής ελευθερίας, η ελευθερία της λατρείας αποτελούν κατακτήσεις του σύγχρονου πολιτισμού μας. Όσο περισσότερο ελεύθερη είναι η δομή μιας κοινωνίας τόσο περισσότερο ώριμη είναι να αναγνωρίσει πεδίο εφαρμογής στην άσκηση θρησκευτικών δικαιωμάτων. Είναι  βέβαιο, ότι στην Ελλάδα όλοι μπορούν να απολαμβάνουν την θρησκευτική ελευθερία υπό την προστασία και την εγγύηση του Ελληνικού Κράτους, με τον προσήκοντα σεβασμό, σε συνθήκες αξιοπρέπειας και ασφάλειας των προσευχομένων.

Θεωρούμε υποχρέωση μας, να ευχαριστήσουμε θερμά τον Δήμο Θεσσαλονίκης και ειδικότερα εσάς κ. Δήμαρχε για το χρόνο και την προσοχή σας. Δηλώνουμε υπεύθυνα ότι η θρησκευτική αυτή εκδήλωση θα έχει ένα ιδιαίτερα θετικό αποτέλεσμα, το οποίο θα τιμήσει την χώρα και τον πολιτισμό μας.

Με την παρούσα, προσκαλούμε εσάς και τα μέλη του Δημοτικού σας Συμβουλίου να παραστούν στην ως άνω τελετή.

Θεσσαλονίκη, 18 Σεπτεμβρίου 2013

Με τιμή

ΟΣΜΑΝ ΙΣΜΑΗΛΟΓΛΟΥ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz