Ana Sayfa Yunanistan Haber “Selanik’teki Kemal Atatürk Müzesi, Helenizm Soykırımı Müzesine Dönüştürülmelidir”

“Selanik’teki Kemal Atatürk Müzesi, Helenizm Soykırımı Müzesine Dönüştürülmelidir”

1
0

Yunanistan’da MEGA televizyonuna konuşan Yunanistan Tarım Kalkınma Bakanı Makis Voridis, “Selanik’teki Kemal Atatürk Müzesi’nin Helenizm Soykırımı anısına müzeye dönüşmesidir. Bence hemen yapılabilir ve yapılmalıdır” dedi.

Bakanı Makis Voridis, “Türkiye, Avrupa hedefleri ve yönelimi olduğu sürece farklı davrandı. Türkiye’nin artık herhangi bir Batı devleti ve uluslararası sistemle iyi ilişkiler kurmakla ilgilenmediği için bu “sefil bir karardır” ifadelerini kullandı.

Voridis, “Özellikle Yunanistan’da öfke, keder ve derin bir hakaret hissi yaşanıyor. Aya Sofya sadece bir dünya kültürel anıtı değil, aynı zamanda bir dünya Hıristiyan, ortodoks sembolüdür” dedi.

Bakanı Makis Voridis şöyle devam etti: “Uluslararası toplumdan ve tabii ki Yunanistan’dan cevaplara ihtiyacımız var. Derhal yapılabilecek ve “son derece sembolik” bir hareket olacak şeylerden biri, Selanik’teki Kemal Atatürk Müzesi’nin Helenizm Soykırımı anısına müzeye dönüştürülmesidir. Bence hemen yapılabilir ve yapılmalıdır.

Türkiye ile uluslararası “açık kanallar” politikası da yeniden düşünülmelidir. Uluslararası toplum, Türkiye’nin uluslararası istikrara yönelik bir tehdit olduğunun farkında olmalı ve değişiminin sonuçlarına katlanmak için Batı’dan, ekonomik olarak bile mesajlar gönderilmelidir.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz