Ana Sayfa Yunanistan Haber Selanik’te “Türk Filmleri Günleri-2”

Selanik’te “Türk Filmleri Günleri-2”

6
0

Selanik’te (Thessaloniki) ‘‘Türk Filmleri Günleri-2’’ gerçekleştirilecek.

T.C. Atina Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği, T.C. Selanik Başkonsolosluğu ve Selanik Film Festivali’nin işbirliğiyle 27-30 Mayıs 2019, Pavlos Zannas salonunda ‘‘Türk Filmleri Günleri-2’’ gerçekleştirilecek.

T.C. Atina Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği, T.C. Selanik Başkonsolosluğu ve Selanik Film Festivali’nin işbirliğiyle 27-30 Mayıs 2019 tarihlerinde Selanik’te, ilki 2016 yılında Atina’da yapılan Türk Filmleri Günlerinin ikincisi gerçekleştirilecektir.

Pavlos Zannas salonunda ücretsiz olarak halka açık gerçekleştirilecek etkinlikte, Türkiye’den eşi benzeri olmayan enstantaneler ve görüntüler, düne ve bugüne ait sürükleyici kareler yer alıyor.

‘‘Türk Filmleri Günleri-2’’, çoğu Selanik Film Festivali’nde (uluslararası yarışmada, ‘‘Balkanlara Bakışlar’’ bölümünde) evvelce gösterilmiş olan Türk sinemasının 60’lı yıllardan günümüze sekiz kült-filmini içeriyor.

Çeşitli uluslararası film festivallerinde ödüller kazanan ve sayısız gösterimi yapılan filmler: Selvi Boylum Al Yazmalım / The Girl with the Red Scarf, Gelin / The Bride, Yılanların Öcü / The Revenge of the Snakes, Küf / Mold, Anayurt Oteli / Motherland Hotel, Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak / Boats Out of Watermelon Rinds, Pandora’nın Kutusu / Pandora’s Box ve Sivas’tır.

Türkiye’den tarihi, kültürel ve doğal eşsiz manzaralarla süslü filmlerde, toplum, aile, aşk ve genel olarak insan ilişkileri anlatılıyor. Filmlerin kahramanları, başkalarıyla veya kendileriyle yüzleşen, değerleri yönünde çaba sarfeden ve ne pahasına olursa olsun hayallerinin peşinden giden insanlardan oluşuyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz