Ana Sayfa Batı Trakya Haber Selanik’te Bu Yıl Da Buruk Bayram Namazı Kılındı

Selanik’te Bu Yıl Da Buruk Bayram Namazı Kılındı

1
0

Selanik’te yaşayan Müslümanlara cami tahsis edilmedi, talebe cevap dahi verilmedi!

Selanik’teki tarihi Yeni Cami ve Alaca İmaret camilerinde Bayram namazı kılınmasına bu yıl da izin çıkmadı. İzini bir tarafa bırakın, resmi statüde bulunan Makedonya-Trakya Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneği’in bu yılki Bayram namazı kılınması için yaptığı başvuruya yetkili makamlardan cevap dahi verilmedi.

Dolayısıyla da Selanik’te yaşayan yaklaşık 5 bin ve üzeri Müslüman bu Bayram namazını da bir önceki Bayramlarda olduğu gibi Dernek binası içinde bulunan bir alanda kılmak zorunda kaldı.

Kurban Bayramı dolayısıyla BİRLİK Gazetesi’ne konuşan ve tüm soydaşlarının Bayramını kutlayan Makedonya-Trakya Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Osman İsmailoğlu şunları söyledi:

“Bu yıl cevap dahi vermediler”

“Bu yıl yine Selanik’te buruk ve eksiklerle dolu bir bayram yaşamak zorunda bırakıldık. Bir önceki yıllarda cami başvurularımıza değişik bahanelerle hiç olmazsa yazılı veya sözlü cevap verilirdi. Ama bu Bayram malesef başvurumuzu yaptığımız resmi makamlar cevap dahi vermedi. Bunun üzerine biz de buradaki kardeşlerimizle birlikte pandemi kurallarına uygun olarak az sayıda kişiyle Bayram namazını idrak ettik ve Allah’ın izniyle de bayrama ulaştık. Buruk da olsa bayram sevincini yaşıyoruz. Temennimiz odur ki, ülkemiz Yunanistan’ın yöneticileri, Selanik’te yerel makamlarca yapılan ve her yıl tekrarlanan bu yanlışı görürler ve olumlu yönde müdahale ederek, dini ibadetlerimizi yerine getirmek üzere talebimize olumlu yanıt verirler diye düşünüyoruz. Bizim hedefimiz belli, her ülkede her toplumun özgürce yaşadığı dini özgürlüğü bizler de Selanik’te yaşayan Müslümanlar olarak yaşamak istiyoruz. Bundan başka ne talebimiz olabilir ki? Bir de ölülerimizi defnedebilecek bir mezarlığımız olsun istiyoruz.”

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz