Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SELANİK PHİLOXENİA TURİZM FUARI’NDA TÜRKİYE STANDINA BÜYÜK İLGİ

SELANİK PHİLOXENİA TURİZM FUARI’NDA TÜRKİYE STANDINA BÜYÜK İLGİ

22
0

30. Uluslararası Selanik Philoxenia Turizm Fuarı’nda Türkiye’nin standına büyük ilgi gösterildi.

Selanik’te 13-16 Kasım 2014 tarihleri arasında  düzenlenmekte olan 30. Uluslararası Selanik Philoxenia Turizm Fuarı’nın açılışını Turizm Bakanı Olga Kefaloyanni gerçekleştirdi. Bakan Kefaloyanni yaptığı konuşmada, bu yılki turizmin rekor düzeyde olduğunu, yılsonuna kadar Yunanistan’ı ziyaret eden turist sayısının 23 milyona ulaşacağının tahmin edildiğini, 2015 için ise %6 – %9 oranında artış kaydedilmesinin beklendiğini ifade etti.      

Fuarın açılısı öncesinde, Türkiye’nin Atina Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği tarafından düzenlenen ve özellikle tavana asılan dev boyutlu isim fenerleriyle büyük beğeni toplayan Türkiye standında günün tek kokteyli verildi.

THY Selanik Ofisi Müdürü Utku Yazan’ın katkılarıyla katılımcılardan bir dilek ağacının üstüne Türkiye’de gitmek istedikleri destinasyonların yazılması istendi. Fuar sonunda THY tarafından kazanacak iki kişiye arzu ettikleri ilin havalimanına uçuş için bilet verilecek. Çanakkale ve Trabzon standları da ayrıca ilgi çekti.

Selanik Başkonsolosluğu tarafından da desteklenen ve bu nedenle diplomasi, siyaset, turizm ve iş çevrelerinden önde gelen şahsiyetlerin katıldığı kalabalık kokteyle Turizm Bakanı Kefaloyanni, Doğu Makedonya ve Trakya Bölge Başkanı Yorgos Pavlidis, Selanik Belediye Başkanı Yannis Boutaris ve Yanya Belediye Başkanı Thomas Begas gibi yetkililer katıldı.

 

KEFALOYANNİ VE BİLTEKİN’DEN SAMİMİ SOHBET

BİRLİK Gazetesi güvenilir kaynaklarından, Başkonsolos Biltekin’in Turizm Bakanı Kefaloyanni ile sohbetinde, Türk vatandaşlarına vizenin kaldırılması ve Selanik (Thessaloniki), Serez (Serres), Kozani, Yenice-i Vardar (Giannitsa), Kesriye (Kastoria) ve Yanya (İoannina) gibi şehirlerdeki Osmanlı kültürel mirasının Türk turistler için bir çekim kaynağı olduğu hususlarının ele alındığını öğrendi. Başkonsolos Biltekin’in Makedonya ve Trakya Bakanı Yorgos Orfanos ile eski Bakanlar Theodoros Karaoglou ve Satvros Kalafatis’le samimi sohbeti de gözlerden kaçmadı.

Verilen kokteylde Türk Mutfağı yemeklerini Maria Ekmekçioğlu hazırladı ve herkes tarafından büyük beğeni topladı. Kokteylde bir de Ebru Sanatı sergilendi ve ilgililerin dikkatini çekti. İlgi odağı olan bir başka tanıtım ise standtta bulunan Gökçeadalılar köşesi oldu.

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz