Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SELAHATTİN MERİÇ RUMELİ TÜRK DERNEKLERİ FEDERASYONU BAŞKANLIĞINA SEÇİLDİ

SELAHATTİN MERİÇ RUMELİ TÜRK DERNEKLERİ FEDERASYONU BAŞKANLIĞINA SEÇİLDİ

17
0

Rumeli Türk Dernekleri Federasyonu 7.Olağan Genel Kurulunu 18 Aralık 2011 tarihinde Ataköy’deki federasyon merkezinde gerçekleştirdi.

Federasyon Başkanı Salih Akgül’ün açış konuşması ile başlayan genl kurulda divan seçimi yapılarak divan başkanlığına Av.Burhanettin Hakgüder üyeliklere Zahit Büyükbayrak, Cemal Molla seçildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması sonrası divan başkanı Av.Burhanettin Hakgüder yaptığı konuşmada nitelikli bir topluluğun Rumeli Türk Dernekleri Federasyonunu oluşturduğunu, tümü kamu yararına olan derneklerden oluşan federasyon bünyesindeki her derneğin konusunda uzman olduğunu ve konularında uzman çalışmalar yaptığını belirterek federasyondaki birlik beraberliğin her kesime örnek olmasını gerektiğini ifade etmiştir.

Aynı zamanda Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı olan Hakgüder 1912 yılından Balkanlardan göçe zorlanan Müslüman Türklerin bu göçün 100. yılını ve yaşadıkları acıları yeni federasyon yönetiminden 2012 yılında mutlak gündeme getirmesinin gerektiğini dile getirirken, Balkanlarda Müslüman Türk izlerinin silinmesine karşı hukuk yolu ile soydaşların haklarının aranması yakın tarihimizde göç ettiğimiz şehirlerimizin unutturulan Türkçe isimlerine karşı halen İstanbul’un isminin Konstantinapoli olarak kullanmakta ısrar edenlerin olduğunu hatırlatarak Milli Benliğimizin yaşatılmasını sağlıyacak Federasyon çalışmalarının yapılmasının temel amaç olması gerektiğini ve bu konuda hassas davranmalarını gerektiğini dile getirdi.

 

Mevcut yönetimin faaliyet, hesap ve denetim kurullarının raporlarının genel kurula sunumu yapılarak ibra edilen eski yönetim adına teşekkür konuşması yapılarak ile seçimler maddesinde geçildi. Av.Selahattin Meriç başkanlığında genel kurulda tek liste aday olurken oy birliği ile yeni dönemde iki yıl görev yapmak üzere seçildiler..

 

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Merkez Sivil Toplum Örgütlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmekte olan ve Rumeli Türk Dernekleri Federasyonu başkanı seçilen Av.Selahattin Meriç yaptığı konuşmada, gençliğin dinamizmini büyüklerimizin tecrübeleri ile harmanlayıp federasyon çalışmalarında daha faydalı olmak istediklerini söyleyerek, Balkanlardan göçün 100.yılında panel, konferas gibi aktivitelerin yanında Mayıs ayında Dış Türkler Kurultayı’nı gerçekleştirmek arzusunda olduklarını belirterek, geçmiş yönetimlere yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

 

R.T.D.F. yönetim kuruluna iki yıl için seçilen ve başkanlık döneminin dernekler arası dönüşümlü üstlenilmesi ile Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği delegeleri arasından başkan yanında yönetim kurulunda Av.İlhan Kahveci, Dt.Ahmet Dükkancı, Dr.Ahmet Dedeağaçlı, Levent Gür ün denetim kuruluna Dt.İsmail Rüstemoğlu ve Şevket Şevketoğlu, disiplin kuruluna da Av.Burhanettin Hakgüder görev yapmak üzere seçilmişlerdir Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği delegesi olarak Rumeli Türk Dernekleri Federasyonu Başkanlığına seçilen Av.Selahattin Meriç ve yönetim kuruluna çalışmalarında başarılar dileriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz