Ana Sayfa Batı Trakya Haber Sel Sularının Aldığı Genç Kız Kardeşimizin Çeyizini Yerine Koydular

Sel Sularının Aldığı Genç Kız Kardeşimizin Çeyizini Yerine Koydular

1
0

İşte kardeşlik, birlik, beraberlik dayanışması bu olsa gerek. Batı Trakya’da gözü yaşlı bir kız kardeşimizin çeyizi geçtiğimiz günlerde yağan sağanak yağmur ve akabinde oluşan azgın sel suları nedeniyle yok olmuştu.

Ancak “Acılar Paylaşıldıkça Azalır” düsturu ile hareket eden kurum ve kuruluşlarımız, hassasiyetle oluşturdukları çeyizi gözü yaşlı kardeşimize ulaştırdılar.

Bu çok anlamlı ve bir o kadar da önemli hareket şu ağaşıdaki basit bir basın açıklamasıyla duyuruldu.

“ACILAR PAYLAŞTIKÇA AZALIR…”

“Geçtiğimiz günlerde bölgemize yağan yoğun yağmurdan maalesef birçok insanımız olumsuz etkilendi. Kimi evini kimi evindeki eşyayı kaybetti. Bu doğal afetin oluşturduğu mağduriyeti bertaraf etmek, yaralarını sarmak için uğraşan insanlarımıza kurum ve kuruluşlarımız imkânları ölçüsünde yalnız olmadıklarını, kendilerini düşünenlerin de olduğunu, ellerinden geldiği kadar göstermeye ve hissettirmeye çalışıyor.

“Acılar paylaşıldıkça azalır” düsturu ile hareket eden kurum ve kuruluşlarımız, 6 Şubat 2021 Cumartesi günü, Şapçı – Maronya Belediyesine bağlı Bekirköy’ü ziyaret ederek, evin tüm eşyaları ile birlikte çeyizini yitiren bir genç kız kardeşimizin feryadına derman olmaya çalıştılar.

DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Batı Trakya Türk Kadın Platformu Sözcüsü Aslı Ali, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet ve Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan hem platform üyesi kadınlarımızın hassasiyetle oluşturdukları çeyizi hem de kurumların oluşturdukları maddi desteği gözü yaşlı genç kardeşimize ulaştırdılar.

Hüzün gözyaşlarının bir anda nasıl sevinç gözyaşına dönüştüğüne de şahitlik ettiler. Hep birlikte kardeşlik hukukunu perçinleme yolunun kara gündeki dayanışmadan ve paylaşmadan geçtiğini müşahede ettiler.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz