Ana Sayfa Batı Trakya Haberler Seçimlere Giderken Önce Kendinizi Düşünün!

Seçimlere Giderken Önce Kendinizi Düşünün!

5
2

Sessiz sedasız seçimlere gidiyoruz. Aday olanlar köy köy dolaşıyor ve yaptıkları yapacaklarını anlatıyorlar halkımıza. Abe mübarek kimse de çıkıp sormuyor “bu güne kadar ne yaptınız” diye.

Ama adaylar da kurnaz, soru sormaya zaman bırakmadan başladıkları konuşmayı ayrılacakları zamana kadar devam ettiriyorlar ki soru sormaya zaman kalmasın. Bu iyi bir taktik. Galiba da büyük ölçüde tutuyor.

Son günlerde hemen hemen her yerde az buçuk oranda konuşulan aynı konu, seçimler. Kim kiminle, kimin koltuğu garanti, bu aday seçilemez, bula bula bunu mu buldular, SİRİZA’nın bir önceki milletvekillerine kızıyorum, oyumu bu defasında buna vereceğim” gibi laf bolluğu aldı başını gidiyor.

Ancak öte yandan herkesin bildiği, yaşadığı ve gördüğü bir gerçek var. İnsanımız çaresiz, üretiyor sattığı para yapmıyor. Bölgede iş imkanları neredeyse hiç yok diyebileceğimiz kadar az. Son 3 yılda dışarıya iş göçü vermeye başladık. Beyin göçü de vermek üzere ilk adımlar atıldı. Örneğin Üniversite bitirmiş gençlerimiz ya Türkiye’de kalıyor veya Avrupa ülkelerini düşünmeye başladılar.

Bir başka gerçek ise, Yunan devleti Azınlığa karşı geliştirdiği asimilasyon politikası uygulamalarından milim sapmadan tam gaz devam ediyor. Azınlık insanı da oylarıyla seçip Parlamentoya gönderdiği Milletvekillerinden bu ve buna benzer konularda gerçekçi müdahaleler bekliyor. Nedir bu gerçekçi müdahaleler, Azınlığın tamamını ilgilendiren konularda birlikte hareket etmelerini. Ama ne yazık bunu bu güne kadar mevcut milletvekillerimizden ve bir önceki dönemlerde de görmedik.

İktidar Milletvekilleri hükümetin Bakanlarına karşı gelemiyor, yer aldıkları komisyonların toplantılarına, oturumlarına katılarak kendilerine tanınan parayı alıyorlar. Bir de Haftalarca Dedeağaç-Atina arasında uçakla gidip geliyorlar.

Muhalefet Milletvekillerine gelince de, onların işi daha kolay. Azınlık insanı bir haksızlığı gündeme getirse, kendisine gidip bir şey istese aldığı cevap belli, “biliyorsun ben muhalefettenim, onlar iktidar, hükümet bana bu işi yapar mı hiç? Onlara git, primleri ben olsam öyle yapacağım, böyle yapacağım ama iktidarda biz değiliz” cevabı her şeyi özetlemeye yetiyor aslında.

Ha bir de şu her hafta yatırılan A 4 boyutunda meşhur ve ardı arkası kesilmeyen soru önergeleri. Hükümete yönelik, değişik Bakanlıklara yönelik soruların sorulması olayı. Pek çok sorular soruluyor olabilir, ama cevapları ve sonuçları nedir? Bu cevaplar Azınlık insanının yaşadığı sorunu çözüyor mu? Çözmeye yetiyorsa neden bu güne kadar bir çok sorun hallolmadı? Burada çok sorular sorabiliriz ama gerek yok.

Gelelim işin aslına ve en gerçekçi olana. Azınlık insanı burasını iyi okumalı, bu resme güzel bakmalıdır. Çünkü seçimlerden sonraki pişmanlık bir 4 yıl daha hakkımız olandan mağdur olmaktır. Cebimize girecek olanın azalmasıdır.

Bugün herkes görüyor, Nea Dimokratia Partisi’nin iktidara yürüdüğünü ben değil, tüm Yunanistan konuşuyor. İktidara gelen parti hükümeti de kuruyor. Hükümeti kuran parti ülkede her kesimi idare ediyor. Tarım ve Hayvancılık da bunlardan birisi. Bu alan da Batı Trakya Azınlık insanını en yakın ve temelden ilgilendiriyor.

Dolayısıyla, Avrupa Birliği Ortak Tarım ve Hayvancılık programı kapsamında ürünlere ve canlı baş hayvanlara destek primleri veriliyor. Bu primler önce Yunan devletine geliyor ve bunların dağıtımı da hükümetin elinde. Bunu Chris-Eve otelinde yapılan bir toplantıda Avrupa işlerinden birinci dereceden sorumlu olan müdür söyledi.

Peki, hükümet kendi milletvekilinin dediğini mi dikkate alır? Yoksa muhalefetten olan milletvekilinin söylediğini mi? bu seçimlerde sandığa gitmeden önce çıkarlarımızı dikkate alarak esas düşünülmesi gereken de bu zaten.

Onun için Batı Trakya’da Azınlık insanının en akıl karı izleyeceği yol, madem ki bölgede ekonomik sıkıntı da yaşanıyor, iktidar partisinden kendi insanı olan milletvekilini parlamentoya göndermek olmalıdır amaç. Bunun haricindeki düşünce, yok tepki oyuymuş falan filan sakın bu oyuna gelmeyin.

Özellikle tarım ve hayvancılıkla uğraşan kesime sesleniyorum. Sonra yan illerde primlere ek ödemeler yapılırken, siz avucunuzu yalarsınız ve işi A-4 kağıdı soru önergeleriyle bir 4 yıl daha idare edersiniz.

Akıllı düşünceyle sandığa gitmek varken, falanca milletvekili seçilsin diye ben neden perişan olayım? Milletvekilleri için ay kapının arkasında. Komisyonlar da bonusu bu işin.

Ya sen? Karar sizin……

2 YORUMLAR

  1. Azınlık insanının fabrikaları veya otelleri olmadığına göre, ND ve aynı politikayı yürüten benzer partilere oy vermenin bi mantığı yoktur. Azınlık işçileri ve rencperlerimiz her zaman bu partiler tarafından sömürüldü ve sömürülmeye devam edilecektir. Var olmuş ve olacak olan tüm iktidar partiler halkın (gerek azınlık, gerek çoğunluk) sorunlarının temel nedenlerindendir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz