Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SEÇEK ŞENLİKLERİ 16-18 AĞUSTOS TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAK

SEÇEK ŞENLİKLERİ 16-18 AĞUSTOS TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAK

20
0

Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın 7 asır geçmişe dayanan köklü geleneği Seçek Yağlı Güreşler ve Kültürel Etkinlikleri bu yıl 16 ile18 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

Seçek Azınlık Eğitim ve Kültür Derneği’nin organize edeceği 2013 Seçek Etkinliklerine Kozlukebir Belediyesi destek veriyor. Dernek, geçmiş yıllarda hem eski Mehrikoz Nahiyesi hem de şimdiki Kozlukebir Belediyesi yönetimi ile iyi bir işbirliği örneği sergileyerek asırlara dayanan geleneği devam ettirmeye ve yeni nesillere aktarmaya çalışıyorlar.

2013 yılının Seçek Ağası Babalar köyüne yakın Köseler mahallesinden Ahmet İbram oldu. Etkinlikler her yıl ağanın köyünden başlıyor. Bu etkinliğin önemli bir geleneğidir. Köseler mahallesi etkinliklerin yapıldığı alana yakın olması nedeni ile etkinlikler 16 Ağustos 2013 Cuma günü Seçek Yaylası’ndan başlayacak. Etkinlikliler saat 11:00’de Mevlid-i Şerif’in okunması ardından toplu halde Cuma namazının kılması ile başlayacak.

Etkinliklerin ikinci günü ise çeşitli kategorilerde yarışmalar, folklor gösterileri, konserler ve yağlı güreş müsabakaları yapılacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz