Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar SEÇEK DERNEĞİ’NDEN “240 İMAM YASASI”NA KINAMA

SEÇEK DERNEĞİ’NDEN “240 İMAM YASASI”NA KINAMA

17
0

Seçek Azınlık Eğitim ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu “240 İmam Yasası”nı kınadı. Basına gönderdiği kınama yazısında, “bu yasayı ve yasada yapılan son değişiklikleri Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın din, vicdan ve ibadet özgürlüğüne yapılmış çirkin bir saldırı olarak görmekte ve bu dayatmacı zihniyetle nasıl ki bu güne kadar bir çözüme varılamamışsa, bundan sonrada varılamayacağını savunmaktayız” ifadelerine yer veriliyor.

 

KINAMA

Azınlık kamuoyunda “240 İmam Yasası” olarak bilinen  ve 2007 yılında çıkarılmış olan 3536/2007 Sayılı Yasa’nın bazı maddelerinde değişiklikler yapılmasını öngören yasa tasarısının, Azınlık milletvekillerinin tüm itirazlarına karşın,  17 Ocak 2013 tarihinde Yunan Parlamentosu’nda onaylandığını Seçek Azınlık  Eğitim ve Kültür Derneği olarak büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız.

Seçek Azınlık  Eğitim ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu olarak, bu yasayı ve yasada yapılan son değişiklikleri Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın din, vicdan ve ibadet özgürlüğüne yapılmış çirkin bir saldırı olarak görmekte ve bu dayatmacı zihniyetle nasıl ki bu güne kadar bir çözüme varılamamışsa, bundan sonrada varılamayacağını savunmaktayız.

2007 yılında çıkartılan ve doğrudan azınlık insanını ilgilendirmesine rağmen hiç bir azınlık kurum ve kuruluş muhatap alınmamışsa da, maalesef yine günümüzde de aynı yanlış yapılarak Azınlığın önüne dayatmacı bir politikayla yasa sunulmaktadır.

Kaçınılmaz olan 2007 yılında olduğu gibi yine bu dayatmacı politika fiyasko ile sonuçlanacak ve tekrar başa dönmüş olunacaktır.

Temennimiz bundan sonraki süreçlerde, hükümetler tarafından azınlığı ilgilendiren konularda, azınlık kurum ve kuruluşlarının ve Milletvekillerimizin muhatap alınarak, öncelikle azınlığın kanayan yarası olan Müftülük ve Vakıflar sorunlarının çözüme kavuşturulmasıdır.

Seçek Azınlık Eğitim ve Kültür Derneği

Yönetim Kurulu adına

Başkan

Ali PENCAL

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz