Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SEÇEK AZINLIK EĞİTİM VE KÜLTÜR DERNEĞİ 17. MALİ KONGRESİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

SEÇEK AZINLIK EĞİTİM VE KÜLTÜR DERNEĞİ 17. MALİ KONGRESİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

12
0

Seçek Azınlık Eğitim ve Kültür Derneği 12 Ocak 2013 akşamı 17. mali kongresini Evros ilinin Babalar köyünde dernek şubesinde gercekleştirdi. Yaklaşık 60 üyenin katıldığı kongrenin divan başkanlığını Rodop-Evros İlleri Selanik Özel Pedegoji Akademisi Mezunları Derneği başkanı Mehmet Derdiman yaptı.

Kongre’de Seçek Azınlık Eğitim ve Kültür Derneği 2012 yılının gelir giderlerini üyelere aktaran dernek yöneticileri, geçmiş ve gelecekteki etkinlikler konusunda dernek üyeleriyle görüş alış veririşinde bulunup, Seçek Yaylası’nda bu güne kadar nelerin yapıldığını ve nelerin yapılması gerektiğini anlattılar.

Yapılan Kongre sonucunda Mayıs ayı içerisinde, Gümülcine Kadınlar Platformu ile birlikte bölgede bir Kermes düzenlenmesi, yine Mayıs ayı içerisinde Dernek Yönetim Kurulu seçimlerinin yapılması,  Seçek Yaylası’nda düzenlenen Çay gecesinin 6 Temmuz tarihinde yapılması ve Secek etkinliklerinin ise 16-17-18 Ağustos tarihlerinde yapılması karara bağlanmıştır.

Kongre’de Dernek başkanı Ali Pencal, yapmış olduğu konuşmada; “Ben ve arkadaşlarım sekiz yıl bu derneğe hizmet etmeye çalıştık. Seçek Yaylası’nın ve Seçek etkinliklerinin daha iyi bir konuma gelmesi yönünde çaba sarfettik. Bizden önceki yönetici arkadaşlarımızın da Seçek etkinliklerinin bu güne gelmesinde emeği büyüktür. Önümüzdeki aylarda derneğimizin Yönetim Kurulu seçimleri yapılacaktır. İnanıyorum ki yönetime yeni seçilecek arkadaşların da Seçek etkinliklerinin önem ve anlamı bilinci içerisinde olurlar ve etkinlikleri daha iyi bir konuma getirme yönünde çaba sarf ederler. Biz bölge insanına da yakışan budur. Seçek etkinlikleri bölgemizin tanıtılmasında ve kimliğimizin ön plana çıkarılmasındaki önemi büyüktür. Bu nedenle gelenek ve göreneklerimize, kültürel değerlerimize daha bir sıkıca sarılıp gelecek nesillere bizlere yakışır bir kültürel miraz bırakmammız gerekir” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz