Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “SEBEPSİZ YERE TUTUKLAMA”

“SEBEPSİZ YERE TUTUKLAMA”

31
0

Yunan basınında çıkan haberlere göre, Atina’da Yunan Polisi bu sabaha karşı gazeteci Stelios Berberakis’i tutukladığı iddia edildi.

Gazetelerin haberlerinde, Perşembe sabaha karşı saat 02:30 civarında Atina’da trafik polislerinin yaptığı kontrolde aracındaki bagajın bir köşesinde atık durumda kampinglerde kullanılan bir bıcak bulunduğu ve bunun üzerine Alimos bölgesi Polis merkezi görevlileri tarafından gözaltına alınarak Polis merkezine götürüldüğü belirtiliyor. Bıçağın aracın bagajında bulunmasını polis yetkilileri sakıncalı olarak değerlendirdikten sonra şüpheli olarak Berberakis’i Polis merkezine götürdükleri belirtiliyor.

Haberlerde, bu olaya yönelik Stelio Berberakis’in izahı ise, iki oğlu ile birlikte alışkanlıkları gereği şehir dışına sürekli geziler düzenledikleri ve bu sebeple de kamp kurmak üzere aracın bagajında bulunan kamp kurma araç gereçlerin içinde bir bıçağın bulunduğunu kendilerine izah ettiği ifade ediliyor.

Buna rağmen Berberakis’in Perşembe sabahı izinsiz silah bulundurma suçlamasından nöbetçi Mahkemeye çıkarıldığı belirtiliyor.

 

 

Σύλληψη χωρίς λόγο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013, 15:24

Έπειτα από έλεγχο της Τροχαίας στις 02.30 τα ξημερώματα της Πέμπτης, άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος του Αλίμου συνέλαβαν τον ανταποκριτή τουρκικών μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα, Στέλιο Μπερμπεράκη, διότι ύστερα από έρευνα στο αυτοκίνητό του «ανακάλυψαν» ένα μαχαίρι -που χρησιμοποιείται στο κάμπινγκ- πεταμένο σε κάποια γωνία του πορτ-μπαγκάζ. Η «ανακάλυψη» θεωρήθηκε από τους άνδρες της αστυνομίας ως όπλο και για αυτόν τον λόγο ο συνάδελφος δημοσιογράφος οδηγήθηκε στο Τμήμα.

Για την ιστορία, ο Στέλιος Μπερμπεράκης, ο οποίος έχει δύο γιους, συνηθίζει να πραγματοποιεί εκδρομές στην εξοχή, όπου κατασκηνώνει με τα αγόρια του. Προφανώς, ξεχάστηκε στο πορτ-μπαγκάζ του οχήματός τους μέρος του εξοπλισμού κάμπινγκ.

Ο Στέλιος Μπερμπεράκης οδηγήθηκε το πρωί της Πέμπτης στον εισαγγελέα, ο οποίος και τον παρέπεμψε στο Αυτόφωρο, προκειμένου να δικαστεί για οπλοκατοχή.

Είναι προφανές πως διάφορα blog, αλλά και δημοσιογράφοι που πληροφορήθηκαν το γεγονός, δεδομένου ότι ειδοποιήθηκε άμεσα η Γενική Γραμματεία Τύπου για το συμβάν, προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις με τίτλους και σχόλια του τύπου «συνελήφθη ο ανταποκριτής της Sabbah με οπλισμό» κ.λπ..

Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική και ο Στέλιος Μπερμπεράκης ταλαιπωρείται λόγω του υπερβάλλοντος ζήλου των αστυνομικών οργάνων αλλά και προφανώς διότι έφερε μαζί του τουρκικό διαβατήριο, καθώς ως ομογενής και μέλος της κοινότητας των Ρωμιών της Πόλης διατηρεί την τουρκική ιθαγένεια.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013, 17:41

Kaynak. Zougla.gr

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz