Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SİBEL MUSTAFAOĞLU: YENİ BÜTÇE KISIR, BUNALTICI VE GELECEK VAAT ETMEYEN BİR BÜTÇEDİR”

SİBEL MUSTAFAOĞLU: YENİ BÜTÇE KISIR, BUNALTICI VE GELECEK VAAT ETMEYEN BİR BÜTÇEDİR”

18
0

Gümülcine Belediye meclisinin 19 Aralık 2011 tarihli toplantısı sonucunda 2012 yılı bütçe tasarısı oylamaya sunuldu. “Eşitliğe İlk Adım” Listesi Başkanı Sibel Mustafaoğlu, “2012 yılı bütçesi geçen yıla nazaran daha kısır, bunaltıcı ve gelecek vaat etmeyen bir bütçedir” ifadelerine yer verdi.

Sibel Mustaoğlu bütçeyi şöyle değerlendirdi.

2012 yılı bütçesiyle ilgili konuşan Başkan Sibel Mustafaoğlu, 2012 yılı bütçe tasarısını inceledikten sonra, ne bölge halkına ne de genel kalkınma yönünde bölgeye herhangi bir şey kazandırmadığını ve sadece Belediyenin güncel çalışmalarının devam edebilmesi için gerekli faaliyetleri kapsamaktadır. 2012 yılı bütçesi geçen yıla nazaran daha kısır, bunaltıcı ve gelecek vaat etmeyen bir bütçedir.

Her geçen gün ülke ekonomisi daha kötüye gitmekte. Devlet kendi vatandaşlarına sahip çıkamamakta ve her gün ödeyemeyecekleri yeni vergiler ve faizler talep etmekte. Halkın dayanma gücü tükenmiştir. Bir kısır döngünün içinde bulunduğumuzun farkındayız. Ancak bu kısır döngüden kurtulmak için yerel yönetimlerin önemli başarılar getirecek, küçük adımlar atarak ilerlemeleri muhakkak gereklidir ifadelerini kullandı.

Sibel Mustafaoğlu örnekler vererek öneriler getirdi. Yaklaşık iki ay önce şehrimizi ziyaret eden Türkiye Beyazay derneğinin ziyaretini örnek vererek, bu tür ziyaretlerin işbirliğine dönüştürülmesinin bölgemiz için önemli olabileceğini vurgulamıştır.

Sibel Mustafaoğlu, Türkiye Beyazay derneği özel yetenekleri ve ihtiyaçları olan kişilerin kurmuş olduğu bir dernektir. Kongrelerini Gümülcine’de gerçekleştiren bu derneğin toplantısına maalesef Gümülcine Belediyesi’nden temsilci dahi katılmamıştır. Oysa yıllardır bölgemizin özel turizm bölgesi haline gelmesinin projeleri yapılmakta. Artık cesaretli adımlar atılmalı, bölgemizi tüm dünyadan turist kabul edebilecek duruma getirmeliyiz.

Komşu ülkelerle işbirliği yapılmalı, komşu ülkelerin belediyeleriyle yapıcı kardeşlikler kurulmalı sadece iadeyi ziyaret için değil yaratıcı olabilmek için. Turizm ve tarım alanları bizler için önemlidir. Bir yıl önce yeni Belediye yönetimini çalışmalarına başladığında, sahil şeridiyle ilgili büyük projeleri vardı, biz herhangi bir değişiklik yapıldığını görmedik. Yılda on ay güneşi olan bir ülkede yaşıyoruz ancak sadece iki ya da üç aylık bir turizm dönemi yaşanmakta. Sahil şeridindeki oteller ve işletmeler diğer aylarda çalışmamaktadırlar. Belediye bu konuda yatırım yapmazsa nasıl kazanç elde edecek, şeklinde konuştu.

Sibel Mustafaoğlu’nun değindiği bir diğer konu tarım sektörü olmuştur.

Tütün, pamuk, buğday hayvancılık gibi bölgemizde yetişen çeşitli yerel ürünler mevcuttur, bunlara yeni piyasalar bulmalıyız. Şu anda çiftçilerimiz geleceklerini karanlık görmekte, gençleri teşvik edebilmek için yeni imkanlar yaratmalıyız açıklamasında bulundu.

Örnek olarak sunulan bir diğer konu 9 Aralık tarihinde Dedeağaç’ta gerçekleşen serbest ticaret bölgesinin Doğu Makedonya ve Trakya Eyalet sınırları içinde oluşması ve bunun bölgeye sağlayacağı katkılar olmuştur.

Sibel Mustafaoğlu, Gümülcine Belediye Başkanı davet edilmiş olmasına rağmen toplantıya katılmamıştır. Bu tür girişimlere hemen ön yargılı bakmak yerine katılıp fikir edinmek ve üretmek gerekir.

“Eşitliğe İlk Adım” Listesi olarak bölgemizde oluşturulmak istenen serbest ticaret bölgesinin ticari anlamda olumlu olacağını, bu doğrultuda iş sahalarının açılacağını ve kalkınma yönünde önemli adımlar atılacağını düşünmekteyiz açıklamasında bulundu.

Sibel Mustafaoğlu tarafından Gümülcine tarihi Eski Cami önündeki büfe konusunda hala bir gelişme yaşanmadığı bir kez daha gündeme getirildi.

Ayrıca Baraklı çöplüğüne bakım bütçesi olarak yaklaşık 200.000 Euro ayrıldığını ve Bölge halkına büyük zarar veren çöplüğün daha da genişletileceğine deyindi.

Sibel Mustafaoğlu, defalarca çöplüğün tehlikeli olduğunu belirttik. Bunca yıl bakım için harcanan paralar toplanmış olsaydı eyalet çöplüğü tamamlanmış olurdu. Daha kaç yıl bekleyeceğiz? diye sordu

Belediye Başkanı verdiği yanıtta, Sibel Mustafaoğlu’nun çöplük konusunu tekrar gündeme getirmesi doğrudur. Hepimiz bunu her fırsatta söylediğimiz takdirde sesimiz gerekli yerlere ulaşacaktır cevabını vermiştir.

“Eşitliğe İlk Adım” Listesi olarak, 2012 bütçesiyle birlikte uygulamaya geçecek olan haksız artışlarla, mevcut borçların ödenmesinin planlanmış olduğunu ve kalkınma yönünden bölgeye herhangi bir gelişme sağlanmadığını tespit etmiş bulunmaktayız, bundan dolayı red oyu kullandığımızı tüm kamuoyuna duyururuz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz