Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SİBEL MUSTAFAOĞLU: “HARMANLIK MAHALLESİ’NİN SORUNLARI ÇÖZÜLENE KADAR MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ!”

SİBEL MUSTAFAOĞLU: “HARMANLIK MAHALLESİ’NİN SORUNLARI ÇÖZÜLENE KADAR MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ!”

22
0

“Eşitliğe İlk Adım” Listesi Başkanı Sibel Mustafaoğlu 10 Ağustos Salı günü Harmanlık Azınlık Kültür Eğitim ve Spor Derneği’ni ziyaret ederek Harmanlık mahallesinde var olan sorunlarla ilgili bilgi aldı.

 

Dernek yetkilileriyle yapılan görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan “Eşitliğe İlk Adım” Listesi Başkanı Sibel Mustafaoğlu, “Üzülerek görüyoruz ki, Harmanlık mahallesindeki sorunların neredeyse hiçbiri çözümlenmemiş durumda. Yıllardır burada hiçbir gelişme olmamış, yetkililerin verdikleri sözler tutulmamış.”dedi.

 

Son yerel seçimlerin üzerinden yaklaşık 10 ay geçmesine rağmen, vaat edilen hizmetlerin hiçbirinin gerçekleştirilmediğini vurgulayan Mustafaoğlu, “Mahalle sakinleri dönem dönem aday olan ve seçilen yönetimleri desteklemiştir. Ancak seçimler geçince verilen sözler unutulmuştur. Yoğun bir yerleşim birimi olan Harmanlık mahallesinde hâlâ alt yapı yoktur . Görüyorsunuz hala yollar asfaltlandırılmamış. Bu yetmezmiş gibi yolların kaldırımı dahi bulunmuyor.” İfadelerini kullandı.

 

Harmanlık mahallesinde yağmur yağdığı zaman yolların göle döndüğünü ve sokaklardan geçilemez duruma gelindiğini belirten Mustafaoğlu “Peki bu mahallede ikamet edenler ikinci sınıf vatandaş mıdır? Neden bu şekilde yaşamaya mahkûm bırakılıyorlar?” diye sordu.

 

Gümülcine Belediye Başkanına yönelik Harmanlık Azınlık Kültür, Eğitim ve Spor derneği tarafından 14 Mart tarihinde gönderilen yazıda mahallenin sorunlarının bir kez daha sıralandığını da hatırlatan “Eşitliğe İlk Adım” Listesi Başkanı mahallelinin talepleri karşısında Belediye yönetiminin hâlâ Belediye meclis toplantısında sorunu gündeme almadığını vurguladı.

 

Mustafaoğlu, “Sorunlar arasında en önemlilerinden biri özellikle Strimonos sokağı ismini taşıyan ve Harmanlık mahallesinin ana yollarından biri olan yoldur. Bu sokak halen asfaltlandırılmamıştır. Yaklaşık 1 km uzunluğundaki yolu soydaşlarımız tarlalarına gitmek için kullanıyor ve yoğun çalışan bir yol olduğundan burada ikamet eden kişiler yaz aylarında toz duman içinde, kış aylarında ise çamur altında kalıyorlar. Talep etmiş oldukları en küçük hizmetlere bile bu güne kadar karşılık verilmemiş doğal vatandaşlık hakları olan ve günlük hayat şartlarını iyileştirecek olan basit sayılan işler bile sonuçlandırılmamıştır” açıklamasında bulundu.

 

Harmanlık mahallesinin okul ihtiyacının da bir kez daha gündeme getirildiğini belirten Sibel Mustafaoğlu “Eşitliğe İlk Adım”Listesi olarak okul konusunu defalarca gündeme getirdik. Yıllardır yerel ve genel olmak üzere her yönetim, sorunu kabul etmiş, çözülmesi yönünde sözler vermiş, ancak bunları tutmamıştır. Umarız şimdiki yönetim tarafından verilen sözler tutulur ve çocuklarımız hak ettikleri çağdaş okula kavuşurlar. Unutmayalım ki yeni bir eğitim yılı birkaç hafta sonra başlıyor ve bu mahallede ikamet eden çocuklar dolup taşmış olan Mastanlı mahallesi ilkokuluna gidecekler ve yine büyük sorunları olan bir okul binasında eğitim alacaklar. Daha kaç yıl böyle boşa geçecek, daha kaç seçim yeni okul vaatleriyle kazanılacak?” şeklinde konuştu.

 

Sibel Mustafaoğlu ayrıca, “Bu mahallede ikamet eden yaklaşık 800 aile vardır. Bunlar Rodop ilinin çeşitli bölgelerinden gelip bu bölgeye yerleşmiş yine bizim kendi insanlarımız. Çocuklarına daha iyi bir yaşam, daha iyi eğitim vermek onların da en büyük hedefi. Ancak yaklaşık otuz yıldan beri Harmanlık mahallesinin sorunları çözümlenmemiş, en küçük bir gelişme kaydedilmemiş durumda. Ben burada Harmanlık Azınlık Kültür, Eğitim ve Spor Derneği’ni kutlamak istiyorum. 15 ay önce kurulmuş bir dernek olmalarına rağmen defalarca Belediye yönetimiyle mahallelerinin sorunlarını tartışmış ve çözümü yönünde girişimlerde bulunmuşlardır. “Eşitliğe İlk Adım” Listesi olarak biz, birlikten güç doğar ilkesine sadık kalarak dernek yönetimine bu çalışmalarında yol açıp, bundan sonra da destek vereceğiz. Harmanlık Mahallesi’nin sorunları çözülene kadar mücadelemize devam edeceğiz!” sözlerine yer verdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz