Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SİBEL MUSTAFAOĞLU İDADİYE İLKOKULUNUN YANINA ÇOCUK PARKI YAPILMASINI TALEP ETTİ

SİBEL MUSTAFAOĞLU İDADİYE İLKOKULUNUN YANINA ÇOCUK PARKI YAPILMASINI TALEP ETTİ

18
0

Gümülcine Belediyesinde “Eşitliğe İlk Adım” Listesi Başkanı Sibel Mustafaoğlu, Gümülcine Belediye Başkanına hitaben göndermiş olduğu yazıda Gümülcine İdadiye İlkokulunun yanına çocuk parkı yapılmasını talep etti. Bu konu ile ilgili “Eşitliğe İlk Adım” Listesi’nden basına yazılı bir açıklama gönderildi.

Basın Açıklaması

29-08-2013

Eşitliğe İlk Adım Listesi

Gümülcine Belediyesinde “Eşitliğe İlk Adım” Listesi 27-08-2013 tarihinde Gümülcine Belediye Başkanına hitaben göndermiş olduğu yazıda Gümülcine İdadiye İlkokulunun yanına çocuk parkı yapılmasını talep etmiştir.

“Eşitliğe İlk Adım” Listesi gönderdiği yazıda, İdadiye İlkokuluna doğru ilerleyen Mavromihali caddesine yeni asfaltlama yapılması neticesinde okul duvarlarına yakın bir mesafeye kadar asfalt atıldığını ve bu çalışmanın 1933 yılında hazırlanan şehir planını anımsattığını dile getirmiştir. Herkesin ’33 planı olarak bildiği 1933 yılı Gümülcine şehir planı Türk vakıf mallarına, azınlık okullarına ve camilere zarar vermekteydi.

Gümülcine Belediyesi tarafından yıllardır kötü durumda bulunan Mavromihali caddesine asfalt atılmasını olumlu bulduklarını belirten Liste Başkanı Sibel Mustafaoğlu, ancak okulun yan duvarının dış kısmına, asfaltın bittiği yere bir çocuk parkı yapılmasının uygun olduğunu önermiştir. Şehir merkezine yakın bir konumda olan bu bölgede çok sayıda çocuk ikamet ettiğini ve okul da var olmasına rağmen çocuk parkı bulunmadığını belirtmiştir.

Gönderilen yazıda “Eşitliğe İlk Adım” Listesi Başkanı Sibel Mustafaoğlu, 1933 yılında hazırlanan şehir planının tamamen iptal edilip edilmediği konusuna değinmiş ve yeni şehir planıyla ilgili çalışmaların ne aşamada olduğu hakkında bilgi talep etmiştir. Sibel Mustafaoğlu, konuyla ilgili belediye yönetiminden bilgi talep ederek bölge sakinlerinin endişelerinin giderilmesi gerektiğini ifade etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz